Streamen of skippen: ‘Queen Charlotte - a Bridgerton Story’ is geen luchtige romcom maar bevat wel tedere momenten
In ‘Streamen of skippen’ verdiepen we ons in de laatste trends op het gebied van film en tv. Denk aan een binge-waardige serie waar iedereen het over heeft of een spraakmakende documentaire die je gezien móet hebben volgens je vrienden. Zijn deze films en series het waard om te streamen, of kun je ze beter skippen? We got you. Deze week kijken we naar Queen Charlotte: a Bridgerton Story op Netflix.
En, ja, dat is weer smullen.
Let op: deze recensie bevat milde spoilers!
Bridgerton prequel
Queen Charlotte: a Bridgerton Story is de eerste spin-off in de befaamde Bridgerton-reeks. Terwijl we wachten op het derde seizoen, kunnen Bridgerton-fans zich vergapen aan alle pracht en praal in deze bijzondere prequel.
In deze miniserie focussen we ons níet op de familie Bridgerton, maar op koningin Charlotte; de krachtige en excentrieke koningin met fantastische pruiken en hilarische one-liners. (Vooral Twitter is lyrisch over haar grappige uitspraken). In seizoen één en twee had Charlotte (Golda Rosheuvel) andere prioriteiten: het uitvogelen van de identiteit van lady Whistledown en het uitkiezen van the season’s diamond.
Maar wat is het verhaal achter deze royal en hoe zag haar relatie met koning George III eruit? In zes afleveringen kom je erachter. Overigens lopen er twee tijdlijnen door elkaar: het heden en het verleden.
De tekst gaat door onder de video.
Geen sprookjeshuwelijk
In de prequel gaan we terug in te tijd en ontmoeten we de zeventienjarige Charlotte (India Amarteifio), een Duitse prinses die wordt uitgehuwelijkt aan de koning van Engeland: George III (Corey Mylchreest). Op de dag van het huwelijk maakt Charlotte een ontsnappingspoging, maar haar toekomstige man steekt daar een stokje voor. Met zijn knappe looks en charmes weet hij zijn wife-to-be voor zich te winnen en desondanks Charlottes initiële twijfels, geeft ze George een kans.
Echter komt de kijker er algauw achter dat er geen sprake is van een sprookjeshuwelijk. Een beetje Bridgerton-fan weet dat George (in het heden) psychische klachten ervaart, waardoor hij niet in staat is om zijn koninklijke taken uit te voeren. In de prequel komen we erachter dat deze klachten al geruime tijd spelen.
Dit zorgt voor wrijvingen tussen George en Charlotte, maar ook voor hele mooie en tedere momenten. Liefde is de leidraad en de chemie tussen de acteurs spat van het scherm. Frequent gekibbel? Check. Hartstochtelijke vrijscènes? Check. Romantische en gepassioneerde uitingen van liefde? Check, check, double check. Hoewel Charlotte de hoofdpersoon is, krijgt de kijker ook inzicht in het levensverhaal van George. En dat is soms even slikken.
De tekst gaat verder onder de video.
Streamen of skippen
‘Mocro Maffia – Tatta’ is een goede warming-up voor seizoen vijf
Lady Danbury
Ook het verhaal van lady Agatha Danbury komt aan bod. De jongere versie wordt gespeeld door Arsema Thomas en we zien hoe zij zich navigeert in een samenleving waar vrouwen weinig autonomie hebben. Ras en ongelijkheid speelt een rol dit seizoen en als zwarte vrouw is het voor ondergetekende mooi om te zien hoe deze twee zwarte vrouwen hun plek in een veranderende wereld opeisen. Zij en Charlotte trekken naar elkaar toe en we zien dat Agatha een bijzondere history heeft met de Bridgerton-familie.
De tekst gaat verder onder de video.
Sneltreinvaart
Omdat Queen Charlotte: A Bridgerton Story een miniserie is, voelt het alsof het verhaal zich in sneltreinvaart ontwikkelt. Hierdoor kunnen bepaalde stukken ietwat rushed overkomen. Desalniettemin is het een heerlijke serie om te bingen. De kostuums zijn prachtig en ook de klassieke versies van hedendaagse popnummers zijn een genot. Toch is de prequel een stuk minder luchtig dan de voorgaande seizoenen. Charlotte en George laten zien hoe belangrijk het is om te blijven vechten voor de liefde en om elkaar te accepteren zoals je bent.
Kortom: zeker even streamen.
Eindoordeel: 🍿🍿🍿🍿