robert de hoog Beeld Brunopress
robert de hoogBeeld Brunopress

Streamen of Skippen: ‘Mocro Maffia – Tatta’ is een goede warming-up voor seizoen vijf

In ‘Streamen of skippen’ verdiepen we ons in de laatste trends op het gebied van film en tv. Denk aan een binge-waardige serie waar iedereen het over heeft of een spraakmakende documentaire die je gezien móet hebben volgens je vrienden. Zijn deze films en series het waard om te streamen, of kun je ze beter skippen? We got you. Deze week kijken we naar Mocro Maffia: Tatta op Videoland.

Door: Veronica Superguide - Noah de Bruijn

Mocro Maffia: Tatta is de tweede spin-off film in het Mocro Maffia-universum, en speelt zich af tussen seizoen vier en vijf. Hoewel het wat laat op gang komt, is dit een goede warming-up voor het vijfde seizoen.

Tatta op de vlucht

Na de mislukte poging om de zus van Paus (Achmed Akkabi) te ontvoeren, is Tatta (Robert de Hoog) op de vlucht. Hij wordt gezocht door de bende van de drugsbaas en moet zorgen dat hij als de wiedeweerga wegvlucht uit ons kikkerlandje. Alles lijkt goed te gaan, tot zijn Brabantse familie hem opspoort en zijn caravan, met daarin een flink geldbedrag, in de hens steekt. Zonder knaken is dat vluchtplan van de baan, dus zit er niks anders op: nog een laatste klus met een flinke opbrengst.

Jatten van Paus

Hoe Tatta aan het geld gaat komen weet hij eigenlijk vrij snel: van Paus jatten. De man die op hem jaagt staat op het punt een grote cocaïnedeal te sluiten. Laat die deal nou net de waarde hebben van zo’n 50 hypotheken. Het enige probleem is dat Rinus, want dat is Tatta’s echte naam, niemand heeft die met hem wil samenwerken. Veel vrienden heeft hij namelijk niet.

De tekst gaat door onder video.

Mag wel wat langer

Deze film duurt maar 60 minuten, wat best jammer is. Je merkt dat de makers te veel willen delen in de korte tijd die Mocro Maffia: Tatta krijgt. Zonde, want je ziet en merkt dat Tatta, met een beetje hulp van anderen, prima in staat is om zijn eigen film te dragen. Mocro Maffia’s laatste spin-off film Meltem duurde slechts 42 minuten, maar Tatta had wel twee keer zo lang mogen duren.

De Videoland Original neemt de tijd om het verhaal uitgebreid te vertellen en dan is een uur opeens erg kort. Door het einde te overhaasten lukt uiteindelijk wel om alles erin te proppen, maar de film iets langer maken, was toch beter geweest.

Puik camerawerk

Aan alles is te merken dat het budget nu hoger ligt dan voor een normale aflevering uit de serie. Zo opent de film sterk en merk je door experimentele camerabeelden wat voor aandacht er aan is gegeven. De hoop is dat de makers deze lijn doortrekken, want door met de camera te spelen, wordt je echt in het verhaal getrokken. De serie doet dat anders en houdt de aandacht vooral vast met sterke dialogen, maar dit opvallende camerawerk zou Mocro Maffia nóg beter maken.

De tekst gaat door onder video.

Conclusie

Hoewel Tatta’s eigen film een mooie inleiding is voor seizoen vijf van de serie, heerst er na afloop een dubbel gevoel. Dit was toch het moment geweest om een interessante twist te geven, eentje die ervoor zorgt dat het minder voelt als warming-up voor het nieuwe seizoen. De goede camerabeelden en het acteerwerk maken het een vermakelijke film, maar door de korte tijd voelt het einde wat gehaast. De makers doen wat je eigenlijk wel verwacht, en zorgen ervoor dat hun publiekslieveling nog niet uit het Mocro Maffia-universum hoeft te verdwijnen.

Eindoordeel: 🍿 🍿🍿

Mocro Maffia: Tatta is te zien op Videoland. Robert de Hoog schittert niet alleen in Tatta, hij speelt ook de hoofdrol in de uitstekende misdaadserie Sleepers.

Je las een artikel van Veronica Superguide: jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Veronica Superguide - Noah de BruijnBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden