Wow: zoveel geld moet je hebben om mee te kunnen doen aan 'Kopen zonder Kijken' Beeld RTL
Wow: zoveel geld moet je hebben om mee te kunnen doen aan 'Kopen zonder Kijken'Beeld RTL

Sparen zonder spenden?! Zo veel geld moet je hebben om mee te kunnen doen aan ‘Kopen Zonder Kijken’

Gisteravond zat tv-kijkend Nederland stipt om 20:30 voor de buis voor het nieuwe seizoen van Kopen Zonder Kijken. Kijkers smullen van de bijzondere deelnemers, de wanhopige zoektocht en de bizarre eisen. Door de moeilijke huizenmarkt willen honderden mensen meedoen aan het programma. Maar niet iedereen kan zomaar meedoen; je moet namelijk diep in de buidel tasten.

Eerst sparen als een malle, dus.

Budget Kopen zonder Kijken

Een huis dat is gevonden door Alex van Keulen, is verbouwd door Bob Sikkes, en vervolgens is ingericht door Roos Reedijk, staat op iedereen's wishlist. Vooral met de huidige crazy huizenprijzen. Woningen worden tegenwoordig voor de hoofdprijs verkocht en makelaar Alex heeft elke aflevering weer de moeilijke taak om iets te vinden wat binnen het budget past.

Wil jij ook graag meedoen aan het populaire programma? Helaas is het niet zo makkelijk om geselecteerd te worden voor Kopen zonder Kijken. Meedoen aan het populaire programma kost namelijk flink wat centen. Koppels met een budget van minder dan vier ton? Die worden gewoonweg niet geselecteerd. Yes, that's true.

Elite-programma.

“Je moet wel vijf ton hebben, willen we wat leuks kunnen doen. Het wordt een soort elite-programma. Het programma is wel veranderd”, vertelt makelaar Alex aan De Telegraaf. En ja, de deelnemers moeten écht alles zelf betalen.

Fun fact: soms leggen de koppels nog meer geld op tafel. Dat heeft alles te maken met het budget van interieur-queen Roos. Ze maakt namelijk geen gebruik van het bouwbudget, waardoor ze een apart potje cash heeft. Wie marmeren keukenbladen wil, zal moeten dokken. (Uiteraard zien wij dit níet terug in de uitzending).

Iedereen wil meedoen

De programmamakers hoeven zich niet druk te maken dat er niet genoeg mensen zijn die mee willen doen. Ondanks het noodzakelijke hoge budget zijn er altijd tientallen aanmeldingen, vertelt Thijs Vissers, de regisseur en eindredacteur van het programma.

“Was het in de eerste twee seizoenen nog een soort van gok, tegenwoordig is het voor mensen de laatste strohalm die ze grijpen. Ze voelen zich bijna de uitverkorene, en weten – door eerdere afleveringen – inmiddels hoe het eindresultaat eruit kan komen te zien. Dus nee, aan aanmeldingen hebben wij geen gebrek”, vertelde hij aan LINDA.

Bron: Veronica Superguide

Merel DuitRTL

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden