Liedje op het eerste gezicht tv programma Beeld Talpa
Liedje op het eerste gezicht tv programmaBeeld Talpa

Liedje op het eerste gezicht: kun je vallen voor een stem?

De nieuwe datingshow Liedje op het Eerste Gezicht was afgelopen zaterdag voor het eerst te zien op televisie. Alhoewel het SBS6-programma vooralsnog geen kijkcijferhit is, is het concept op z'n minst opmerkelijk te noemen. Kun je op basis van een (blind) duet een goede partner vinden?

In de datingshow zingen drie vrijgezelle zangers en drie single zangeressen een duet met elkaar. De eerste minuut van het optreden zien ze elkaar niet. Daarna stappen zij voorbij een scherm en zien ze elkaar terwijl de show doorgaat. Dus hup, dansen en doorzingen.

Liedje op het eerste gezicht

Aan het einde van de aflevering mogen de singles doorgeven met welke duetpartner zij de beste klik hebben. Als er een match is, winnen die twee vrijgezellen een mooi geldbedrag om samen op tweede date te gaan.

De tekst gaat verder onder de video.

Sexy stemmen

Als je in de kroeg iemand ziet die je leuk vindt, maak je vaak oogcontact of let je op iemands lichaamstaal. Beide spelen dan ook een belangrijke rol in hoe aantrekkelijk je iemand vindt, maar ook je stemgeluid kan invloed hebben op hoe aantrekkelijk je bent.

Heteroseksuele vrouwen vallen over het algemeen vaker voor mannen met een lagere stem, blijkt uit een onderzoek van Journal of Nonverbal Behaviour. Dit komt doordat een zware stem suggereert dat een man veel testosteron heeft. Hierdoor zouden ze een goede partner zijn omdat ze, evolutionair gezien, goed kunnen voortplanten. Bij mannen werkt het omgekeerd evenredig: zij vallen namelijk op vrouwen met een hogere stem omdat dit weer gerelateerd is aan een hoge hoeveelheid oestrogeen.

Een goede stem kan, in principe, dus invloed hebben op hoe aantrekkelijk je bent. Of zingen specifiek echt de kers op de taart kan zijn? Daar is helaas nooit duidelijk onderzoek naar gedaan. Een liedje op het eerste gezicht, of gewoon een babbeltje, dat maakt dus niet zo veel uit.

Geen succes

De kijkers van het gloednieuwe programma waren niet allemaal even tevreden, blijkt uit de reacties op Twitter.

De tekst gaat verder onder de video.

Naar de eerste aflevering van het SBS6-programma keken zaterdag volgens Stichting KijkOnderzoek maar 463.000 mensen. Daarmee staat Liedje op het Eerste Gezicht op de negentiende plek in de top 25 van best bekeken programma’s van zaterdag. Het best bekeken was het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1. Daar keken ruim 2,1 miljoen mensen naar.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze dagelijkse nieuwsbrief of wekelijkse nieuwsbrief.

Bron ANP, Huffpost

Lisa CostersTalpa

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden