Jim en Jamai Beeld BrunoPress
Jim en JamaiBeeld BrunoPress

Jim en Jamai blikken terug op het eerste seizoen Idols

Jim Bakkum en Jamai Loman waren te gast bij Renze Op Zaterdag, ze blikten samen terug op het eerste seizoen van Idols waarin zei beide doorbraken. De eerste editie van de talenjacht is was 20 jaar geleden te zien op televisie.

Jim en Jamai

Jamai vertelt dat zijn moeder hem had opgegeven in de hoop dat hij afgewezen zou worden door de jury. Zodat hij zich meer bezig ging houden met school dan met zingen. Maar dat liep helemaal anders. Jim vertelt over zijn auditie, ‘’Ik was een bleu joch’’. Hij was pas 15 jaar oud en vond het doodeng om voor de camera te staan.

Idols

Het programma werd gelijk een hit. Hoewel Jim er in het begin weinig van merkte viel het hem op dat er naar de liveshows al veel mensen kwamen kijken. Toen hij op de voorpagina stond van Hitkrant viel voor hem echt het kwartje. Ook Jamai was zich bewust van het succes van het programma. Voor een posteractie tijdens de finaleweek gingen de finalisten naar de Dam. Daar stond een gillende menige hen op te wachten. Daarnaast kon hij die week zijn huis niet eens uit. “We hebben een week ondergedoken gezeten”, zei hij.

Carrière

Jim heeft Idols nooit als vloek gezien. “Het is een soort wortel van onze carrière’’, zegt hij. Jamai daarentegen heeft er soms meer moeite meegehad, hij had het helemaal gehad met Idols. “Maar nu het gaat zoals ik wil dat het gaat kan ik er wel vriendschap mee sluiten. Het heeft een warme plek bij veel mensen in hun hart. Daar word ik dus heel erg vrolijk van.”

Beide geven ze aan dat ze blij zijn dat mensen hen ook kennen van andere dingen. Jim zegt, “Er is nu een hele generatie die mij daar niet van kent, maar wel van mijn films, bijvoorbeeld.” Jamai zei blij te zijn dat hij het voor elkaar heeft gekregen dat mensen hem ook van andere dingen kennen. “Ook de andere dingen in mijn carrière heb ik met heel veel liefde gedaan.”

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze dagelijkse nieuwsbrief of wekelijkse nieuwsbrief.

Bron: ANP

Lotte HesselingBrunoPress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden