John Williams Beeld Brunopress
John WilliamsBeeld Brunopress

Heftig ultimatum in ‘Help, Mijn Man Is Klusser’: ‘Ga hulp zoeken!’

John Williams en zijn klusteam staan once again voor een uitdaging in een nieuwe aflevering van Help, Mijn Man Is Klusser. Het stel Anneke en Ruud is ten einde raad vanwege hun huis én hun relatie. Voor Anneke is de maat vol; ze stelt zelfs een ultimatum.

“Ga hulp zoeken”, zegt Anneke tegen haar man.

Bouwval

Het waren zware tijden voor Anneke en Ruud. In 2007 kocht het paar een klushuis in Heienoord en zou Ruud de boel flink opknappen. Echter werd hij getroffen door meerdere herseninfarcten, waardoor er niet meer geklust kon worden. Daarnaast kan Ruud niet meer werken en blijft hij voornamelijk thuiszitten.

Uiteindelijk is Anneke er klaar mee en wordt het team van John Williams ingeschakeld. Ruud staat open voor alle hulp, maar geeft ook toe dat hij bepaalde klussen en taken niet meer kan doen vanwege zijn gezondheid. Anneke toont begrip, al vertelt ze dat Ruud zich volgens haar achter zijn problemen verschuilt.

John Williams zet Ricardo uit ‘Help, mijn man is klusser’ op zijn plek:

‘Dat is toch aso of niet?’

Relatieproblemen en ultimatum

Er moet niet alleen worden gesleuteld aan het huis, maar ook aan de relatie van het stel. “Ik heb respect voor haar dat ze het met mij blijft volhouden”, zegt Ruud. Ook geeft hij toe dat hij is veranderd na de herseninfarcten; zijn gezondheid heeft een flinke klap gekregen after all.

Volgens Anneke spelen de relatieproblemen al sinds 2012. Het paar brengt minder tijd met elkaar door en de romantische connectie begint steeds meer vriendschappelijk te voelen. Dat vinden ze beiden best zwaar. Uiteindelijk stelt Anneke een ultimatum. Ze zegt: “Ik wil dat je je er bewust van bent dat als je met mij verder wil, je eerst hulp moet gaan zoeken.”

Wanneer Ruud hier lachend op reageert, is de maat vol. Gelukkig treed John op als mediator en ziet Ruud de ernst van de zaak in, waardoor Anneke een beetje afkoelt. Ruud geeft toe: “Ik ben me er ook van bewust dat ik wat dingen moet veranderen. Ik moet voor structuur gaan zorgen en het huishouden.”

Anneke is blij met de uitkomst en John en zijn team kunnen lekker aan de slag om het huis van Ruud en Anneke de opknapbeurt geven die het verdient!

Wil je de aflevering terugkijken? Dan kan je dat hier doen.

Bron: RTL Boulevard, LINDA

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden