Heel Holland Bakt Beeld Elvin Boers/MAX
Heel Holland BaktBeeld Elvin Boers/MAX

Heel Holland Bakt komt terug! Dit zijn de kandidaten van het jubileumseizoen

Het is weer bijna zo ver: onze favoriete guilty pleasure, Heel Holland Bakt, keert 18 december terug op NPO1. Om ons wat voor te verwarmen, heeft het programma de tien kandidaten alvast bekend gemaakt. Wie zal de titel ‘Beste Thuisbakker van Nederland’ tijdens het tiende seizoen veroveren?

Tijd om met een stuk taart op de bank neer te ploffen en te genieten van de aanblik van andermans baksels.

Hoera, seizoen 10

Al negen seizoenen volgen we massaal Heel Holland Bakt en het smaakt nog altijd naar meer. In deze jubileum editie pakken de maker groots uit: voor het eerst mogen de kandidaten de Heel Holland Bakt-leadertaart waarmee elke aflevering wordt afgetrapt, bakken.

De tien kandidaten

Alle lekkernijen in Heel Holland Bakt bakken zichzelf natuurlijk niet. Wij lichten alvast een tipje van de sluier op: dit zijn de bakkers van seizoen 10.

Amel (40) is een energieke vrouw, die voor de liefde verhuisde van Algerije naar Nederland. Nu woont ze samen met haar man en twee kinderen in Rozenburg. Tijdens het Suikerfeest gaat ze vaak helemaal los in de keuken.

Ben (30) heeft het bakken vanuit huis meegekregen: zijn Israëlische moeder staat al zo lang hij zich kan herinneren in de keuken. Wanneer er bakspullen in huis waren, wilde hij altijd zijn handen wel uit de mouwen steken. Gelukkig zijn zijn collega's dol op zijn baksels!

Erna (59) haalt rust, positiviteit en voldoening uit bakken. Vaak stond ze zich te verlekkeren voor de ramen van patisseriewinkels in Italië, Zwitserland en Nederland. Maar zelf had Erna nooit verwacht dat ze kon bakken. Uiteindelijk ontstond haar liefde voor bakken in de tijd dat ze ziek was.

Fons (21) is de jongste uit de groep. Hij studeert nog en woont bij zijn ouders in Leeuwarden. Hij heeft het bakken van zijn moeder geleerd en hoopt zichzelf uit te dagen door mee te doen aan HHB.

Geraldine (39) is er zeker van dat haar voorliefde voor eten erfelijk is en dat het dus in de familie zit. Het zorgt voor verbinding. Ze ging steeds meer bakken tijdens de pandemie, en alhoewel ze erg twijfelde over haar deelname, besloot ze toch mee te doen.

Dit zijn de eerste beelden van ‘Echte meisjes in de jungle’

En déze man is de nieuwe presentator

Ingrid (51) wilde zich afgelopen seizoen al aanmelden, maar helaas was ze ziek. Gelukkig heeft ze dit jaar met succes auditie gedaan! Haar liefde voor bakken is ontstaan dankzij haar opa en oma, omdat zij altijd lekkerste gebakjes voor haar kochten bij een banketbakker in Scheveningen.

Jan (43) bakte vroeger veel met zijn moeder en als kind was het zijn droom om bakker te worden. Hij werkt inmiddels in de bouw, maar bakt als hobby. Regelmatig staat hij samen met zijn dochter in de keuken.

Mercedes (26) heeft altijd al van bakken gehouden: als kind was ze in de supermarkt niet weg te slaan bij het bak-schap. Niet veel mensen weten van haar liefde voor bakken af, dus het zal een verrassing zijn wanneer ze Mercedes op de buis zien.

Sander (54) noemt zichzelf een bourgondische bakker en houdt erg van gezelligheid. Volgens hem hoort die gezelligheid ook écht bij koken en bakken. Tijdens de pandemie en het thuiswerken dook hij steeds vaker de keuken in om even zijn zinnen te verzetten.

Zineb (36) had eigenlijk niet verwacht dat ze zelf in de HHB bak-tent zou staan, maar hier is ze dan! Ze omschrijft het dan ook als een bijzonder avontuur. Bakken leerde ze van haar moeder, en ze gebruikt nog altijd haar handgeschreven receptenboekje.

Wanneer?

Wanneer je deze creatieve bakkers eindelijk op televisie kan zien? Het tiende seizoen van Heel Holland Bakt start op zondag 18 december 2022 om 20.25 uur bij MAX op NPO1.

Bron: Heel Holland Bakt

Lisa CostersElvin Boers/MAX

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden