Gerard Joling over ‘The Masked Singer’: ‘Het raden gaat kijkers thuis veel makkelijker af’ Beeld RTL
Gerard Joling over ‘The Masked Singer’: ‘Het raden gaat kijkers thuis veel makkelijker af’Beeld RTL

Gerard Joling over ‘The Masked Singer’: ‘Het raden gaat kijkers thuis veel makkelijker af’

Gerard Joling vormt samen met Buddy Vedder een team in The Masked Singer. Kijkers vragen zich regelmatig af hoe het kan dat de panelleden geen idéé hebben wie er in de kostuums zitten. Volgens Gerard is het spel in de studio véél moeilijker.

Door: Veronica Superguide – Thea Tijssen

“Het is het vierde seizoen en voor ons het meest lastige seizoen om te raden. We worden elke keer weer op het verkeerde been gezet. En dan zeggen mensen: ‘Maar je weet ’t toch al van tevoren?’ Wij weten niks! Alle kandidaten worden opgehaald met een geblindeerd busje en krijgen een zwart pak aan en een helm op. Ze repeteren in die zwarte outfit met helm óf in hun kostuum met masker, dus ook de camera- en geluidsmensen weten het niet.”

“Ik vind het leuk dat de kandidaten helemaal in hun rol opgaan. Als je schrijfster of acteur bent, is het niet je ding om te zingen, maar ze trainen daar wel maanden op. En leren zichzelf dan ook nog bepaalde loopjes of bewegingen aan die bij het karakter passen! Wat dat betreft is het weer sensationeel.”

Basdreunen en belletjes

“Dat het raden de kijkers thuis vaak makkelijker afgaat dan ons, komt ten eerste omdat het geluid op tv veel eleganter klinkt dan in de studio. Wij horen zoveel basdreunen. Ten tweede hebben wij niet zoveel aan de hints: we horen belletjes zodat we weten dat we twee antwoorden goed hebben. Maar we zien niet wélke antwoorden dat zijn. Dat zie je thuis wel. Ik hou ervan hoor, dat wedstrijdelement. Vol erin en dan zien we het wel. Dit soort amusement is een enorme afleiding van al het vervelende wat er momenteel in de wereld gebeurt.”

Lees ook: Barman Victor uit ‘First Dates’: ‘Niemand wilde dat Sergio wegging’

De Masked Singer

“Als ik iets zou mogen veranderen aan het format, dan zou ik willen dat er in de eerste aflevering twee karakters uitgaan in plaats van één. Dat zorgt denk ik voor wat meer spanning in het programma. Verder zou ik ’t enig vinden als er een internationale ster zou meedoen aan de Nederlandse versie. In Amerika gebeurt dat regelmatig, maar daar hebben ze zoveel meer geld en meer productiemogelijkheden. Maar van mij mag Céline Dion in een pakje naar Aalsmeer komen! Geen probleem!”

Het nieuwe seizoen van The Masked Singer zie je vanaf 4 november elke vrijdag op RTL 4, vanaf 20.00 uur.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide – Thea Tijssen

RedactieRTL

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden