Suzan & Freek header Beeld BrunoPress
Suzan & Freek headerBeeld BrunoPress

Documentaire Suzan & Freek op Netflix: ‘Er wordt gewoon in gekibbeld’

Het muzikale duo Suzan & Freek zijn bijna een jaar lang gevolgd voor hun documentaire Tussen jou en mij. Fans van het artiestenduo kunnen de documentaire nu bekijken op Netflix waarbij ze een kijkje krijgen in het leven van zowel hun muzikale als privéleven.

Suzan Stortelder en Freek Rikkerink geven aan dat ze het heftig vonden om de beelden terug te zien.

Thuis en backstage

Voor de anderhalf uur durende documentaire werden de twee onder meer thuis, maar ook backstage bij hun concert in de Ziggo Dome gefilmd. “In het begin was dat wel even wennen. Omdat er zo’n grote cameraploeg meekomt, creëert dat opzien op straat. Maar het went wel”, zegt Freek. “De eerste dagen waren we wat ongemakkelijk en wat stiller. Maar je ziet wel de echtheid, want er wordt gewoon in gekibbeld”, vult Suzan lachend aan.

Volgens Freek zijn hij en zijn vriendin in de documentaire “twee normale mensen in een niet-normale wereld”. “We hebben echt vette dingen meegemaakt, zoals met een helikopter naar optredens vliegen, maar we hebben ook veel gehaast en gestrest. Je ziet dan hoe het voor ons is om dat allemaal te doen.” Suzan vult aan dat het “een zoektocht” is in “het omgaan met een gekke periode” in hun leven.

Dit zijn de eerste beelden van de live-action film van Barbie

De trailer is misschien niet wat je had verwacht...

Meer balans

Door de drukke agenda van 2022 nemen Suzan & Freek dit jaar wat meer rust. Dat heeft de documentaire hen wel geleerd, zeggen ze. “We hebben ons te druk gemaakt omdat we alles wilden doen”, zegt Freek. “Ik heb wel geleerd dat we enigszins vrij moeten zijn. We zien nu ook familie en vrienden meer om rust te krijgen.” Suzan sluit zich daarbij aan en zegt dat de film ook laat zien hoe zij tegen dingen aanlopen. “Het toont nu ook hoe heftig het voor ons is, dat hadden we toen niet in de gaten. Toen stonden we in de aan-stand, nu hebben we iets beter voor onszelf leren kiezen.”

Een nieuwe documentaire zit er volgens het duo voorlopig echter niet in. Freek vertelt dat ze het meest bijzondere jaar uit hun carrière wilden vastleggen, dit was eigenlijk een soort samenvatting van de aanloop naar onze carrière. “We hebben verteld hoe het nu is, misschien maken we over vijftien jaar nog een terugblik”, zegt Freek. Suzan is het daarmee eens. “Voorlopig zijn we wel even uitgeluld.”

Tussen jou en mij kun je vanaf nu bekijken op Netflix.

Bron: ANP

Julia LeijzerBrunoPress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden