Zo kies je een bank als je gaat samenwonen Beeld
Zo kies je een bank als je gaat samenwonen

Zo kies je een bank als je gaat samenwonen

Als je gaat samenwonen moet er meestal een nieuwe bank komen. Maar twee smaken, één bank, hoe combineer je dat? Zo zoek je een bank uit waar jullie allebei graag op zitten.

Er zijn genoeg redenen om een nieuwe bank te willen en een ervan is samenwonen. Wil je een gezellig start maken samen, dan is het slim om ongeveer zo te werk te gaan.

Bepaal wat voor jullie het belangrijkst is: kwaliteit of budget

Het liefst wil je natuurlijk kwaliteit voor een fijne prijs. Maar voordat jullie zoektocht begint, is het slim te bepalen wat voor jullie het belangrijkste is. Nemen jullie genoegen met mindere kwaliteit omdat jullie over een jaar of vijf waarschijnlijk toch weer iets anders willen of gaan jullie op zoek naar een tijdloze bank die zeker tien tot vijftien jaar meegaat? In het laatste geval kun je beter wat meer budget uittrekken, mits aanwezig.

Doe samen inspiratie op

Een dagje shoppen, een rondje Pinterest, inspiratie is overal. Trek er een paar dagen voor uit samen en leer elkaars NO’s en GO’s kennen. Loop door een meubelwinkel en maak er een spel van. Vraag elkaar in elke hoek van de winkel binnen drie seconden jullie favoriet aan te wijzen. Drie, twee, een…wijzen jullie keer op keer dezelfde bank aan, dat zit het wel goed. Is het tegenovergestelde het geval, dan wordt het zoeken naar een compromis. Sta open voor elkaars keuzes en onderbouw die ook.

Maak een moodboard

Een moodboard is een mooi vertrekpunt en dwingt jullie alvast na te denken in welke richting jullie het zoeken. Je kunt een digitaal moodboard maken maar ook een avondje ouderwets knippen en plakken uit woonmagazines. Of beter, meerdere avonden. Want voor een moodboard mag je gerust wat tijd uittrekken. Kies de kleuren die jullie aanspreken, verlichting, decoratiematerialen, eigenlijk alles wat er in huis moet komen. Met alleen maar banken wordt het een saai moodboard.

null Beeld

Wat voor spullen hebben jullie al?

De kans is groot dat jullie allebei al wat meubels bij elkaar hebben gesprokkeld in de loop der jaren. Ga daar eerst doorheen. Wat mag blijven, wat moet weg en wat blijft er dus over? Met dit als basis is het makkelijker zoeken naar een nieuwe bank. Wees eerlijk naar elkaar. Jullie moeten je straks allebei goed voelen in jullie nieuwe huis. Maar wees tegelijkertijd ook mild en kraak niet alles van de ander af. Je weet nooit wat voor emotionele waarde erachter een meubelstuk zit.

Wat vinden jullie belangrijk?

Zijn jullie een typisch bankstel of bezige bijtjes die meer uit dan thuis zijn? Ook dat speelt een rol. Denk na hoe jullie straks een filmpje willen kijken. Moet dat per se liggend zijn? Dan is een hoekbank een vereiste, bijvoorbeeld deze California hoekbank van Seats and Sofas. Een echte plofbank met een diepe zit en grote kussens, ideaal om languit op te gaan. Is een van jullie heel lang of zwaar? Neem het mee in de overwegingen. Gaan jullie voor stijl of staat comfort met stip op één? De Bellagio 2-zits van Seats and Sofas is bijvoorbeeld meer een industrieel model, met een stoere uitstraling. Het is een wat stevige bank en dus minder een plofbank. Het is maar net waar jullie voorkeur naar uitgaat.

null Beeld
null Beeld

Seats and Sofas heeft voor elke levensfase, elk gezin en elke zitwens een oplossing. En zit vaak dichterbij dan je denkt. Ga naar de Seats and Sofas bij jou in de buurt en laat je verder helpen door één van onze adviseurs. Voor je het weet zitten jullie straks op een nieuwe bank.

Commerciële Redactie

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden