null Beeld

Schoon, duurzaam én betaalbaar. Dit schoonmaakmiddel wil je hebben.

Een schoon huis, lekker! De keukenkastjes staan vol met middeltjes die ons daarbij helpen. Maar die zijn niet allemaal even goed voor het milieu. En de schoonmaakmiddelen van de bio-supermarkt zijn dan weer niet voor iedere portemonnee weggelegd. Gelukkig is er een middel dat voor iedereen bereikbaar is en dat nog beter voor het milieu is ook.

Flair samen met vintastic

We hebben het hier over de klassieker schoonmaakazijn. Staat er standaard een fles bij jou in de kast? Als je slim bent wel. Want je kunt dit middel werkelijk voor bijna elke klus inzetten. Hoewel de naam anders doet vermoeden is niet álle schoonmaakazijn natuurlijk. Keukenazijn wel, maar dat is minder effectief dan schoonmaakazijn. Gelukkig is er ook een natuurlijk schoonmaakazijn, waarover later meer. Je kunt het net als gewoon schoonmaakazijn voor van alles inzetten.

Dag kalk

Daarbij heeft schoonmaakazijn ook ontkalkende eigenschappen. Dat komt goed uit, want er zit soms flink wat kalk in ons drinkwater. En dat merk je na verloop van tijd. Aan je douchekop, aan je waterkoker en rond je kranen. Een scheut schoonmaakazijn doet wonderen. En de natuurlijke variant is dan wel zo fijn!

Dag vet

Schoonmaakazijn is een mega-ontvetter. Die vette pannen en oven of vet rond je gasfornuis of frituurpan? Met schoonmaakazijn poets je het zo weg. Ook is het een effectief - en bovendien niet agressief – middel om te gebruiken voordat je gaat schilderen. Op een vetvrije ondergrond hecht je verf veel beter.

Weg vieze geuren

Wist je al dat schoonmaakazijn ook (vieze) geuren neutraliseert én absorbeert? Het is de reden dat veel mensen tijdens het gourmetten een pannetje met water en een scheut schoonmaak azijn op het vuur hebben staan. Zo krijg je veel minder last van een baklucht in huis.

Je was weer zacht

Wasverzachter bij je was is fijn. Maar het is wéér een extra fles in de kast en bovendien een extra kostenpost. Schoonmaakazijn doet hetzelfde en kost stukken minder. Een scheutje in het vakje van je wasverzachter is genoeg. Probeer het eens.

Goedkoop goedje

Schoonmaakazijn kost echt bijna niks. Zeker als je kijkt naar alles wat je ermee kunt doen. Als je dan ook nog kiest voor de natuurlijke variant, heb je een betaalbaar, krachtig én duurzaam middel in een. Zonder dat je daar een goedgevulde portemonnee voor nodig hebt. Dat wil je.

Het merk vintastic omvat – als enige in de markt - een complete lijn schoonmaakmiddelen op basis van natuurlijk schoonmaakazijn. De schoonmaakproducten van vintastic zijn volledig en snel biologisch afbreekbaar. Hun natuurlijke schoonmaakazijn wordt gebrouwen op basis van suikerbiet of suikerriet. De suiker hieruit wordt in een eerste fermentatiestap omgezet naar alcohol en daarna via een tweede fermentatieproces met behulp van de azijnzuurbacterie en zuurstof omgezet in natuurlijk schoonmaakazijn. Alle producten zitten in 100% gerecyclede PET flessen. Lees meer op vintastic.com

Commerciële redactie

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden