Praten over masturberen. Yes please! Beeld
Praten over masturberen. Yes please!

Praten over masturberen. Yes please!

Praten over seks vinden we steeds minder eng. Maar over wat we met onszelf doen onder de lakens, hebben we het niet zo snel. Terwijl masturberen toch echt de normaalste zaak van de wereld is. Daarom in Mei Masturbatiemaand een pleidooi voor meer openheid over soloseks.

Als het op soloseks aankomt zijn mannen een stuk opener tegen elkaar dan vrouwen. Dat heeft waarschijnlijk met aloude taboes te maken en het achterhaalde idee dat wij vrouwen minder seksdrang zouden hebben dan onze mannelijke soortgenoten. Maar er zijn heel veel redenen om wel met je vriendinnen (en lief) te bespreken hoe jij jouw eigen lichaam pleziert. Daar is ook EasyToys, initiatiefnemer van Mei Masturbatiemaand, groot voorstander van.

Praten maakt vrij

Hoe gewoner het wordt om over seks en masturberen te praten, hoe meer je zelfvertrouwen groeit op dat vlak. Praten over seks met een gelijkgestemde doet je schaamtegevoelens slinken en kan inspirerend werken. Wat zij kan, kan jij misschien ook. En trouwens, schroom niet ook je lief te vertellen over je nieuwste solo-ontdekkingen. Kan hij (of zij) nog wat van leren.

Je leert van elkaar

Tuurlijk, je hebt zo je maniertjes en als je eens iets anders wilt, is er online vast genoeg te vinden over masturberen. Maar is het niet veel leuker om te leren van je vriendinnen? Misschien hebben ze wel super goede tips voor je en trucjes waar jij nog nooit aan hebt gedacht. Bespreek met elkaar wat voor jullie het beste werkt. Er valt altijd nog iets nieuws te leren, ook als het op je lichaam aankomt.

Het verdiept de vriendschap

Als je jezelf bloot geeft en je kwetsbaar opstelt naar een vriendin, zorgt dit voor een vertrouwensband. Net zoals dat geldt voor andere dingen waar je open en eerlijk over bent naar elkaar. Bespreek de meest intieme dingen met elkaar en je zult zien dat jullie connectie sterker wordt. Bovendien verrast je vriendin jou misschien wel enorm met haar voorkeuren en hoor je verhalen die je nooit van haar had verwacht.

Praten over masturberen is bijna net zo leuk als het doen

Geen onderwerp dat zoveel stof doet opwaaien als seks. Als de seksverhalen op tafel komen, weet je dat het lachen, gieren, brullen wordt. Of dat je mond openvalt van verbazing. Of dat jouw manieren eigenlijk helemaal niet zo gek zijn. Saai is een gesprek over seks met je besties in ieder geval nooit. Als je er dan ook nog van leert, kunnen we met z’n allen alleen maar concluderen dat we meer over (solo)seks moeten praten. Dus trek je mond open en vraag raak, want naast dit alles heeft soloseks ook nog eens een hele hoop voordelen.

Zomaar een paar voordelen van masturberen

Dat een orgasme goed voor je is, weet je onderhand vast wel. Door de hoeveelheid endorfine, oxytocine en dopamine die vrijkomen bij een orgasme, waan je je even helemaal tevreden en slaap je beter bovendien. Daarbij is soloseks goed tegen stress. Misschien nog wel meer dan seks met een partner. Want in tegenstelling tot duoseks, hoef je bij soloseks echt alleen maar met jezelf bezig te zijn. Soloseks is gewoon een uitstekende manier om van je lichaam te genieten en je voorkeuren beter te leren kennen.

Mei is Masturbatiemaand en dat vieren ze bij EasyToys met eindeloos veel speelplezier. Speciaal voor jou staat alles 31 dagen lang in het teken van Own the PLAY. En dat betekent onder andere: masturbatiehulpjes aanschaffen met flinke korting! Besteed extra veel aandacht aan selflove en plan uren vol me-time in (ook als je een relatie hebt)!

Om het voor iedereen mogelijk te maken zijn seksleven een impuls te geven, sluit EasyToys Mei Masturbatiemaand af met Pink Friday. Tijdens dit laatste weekend van mei (27 t/m 31 mei) vliegen de deals je om de oren. Zie het als Black Friday, maar dan in mei en met alleen maar seksspeeltjes. Ze geven er zelfs een paar gratis weg! Kijk snel op Pink Friday.

Commerciële Redactie

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden