Libelle komt met speciale editie voor laaggeletterden: ‘Wij gunnen álle vrouwen leesplezier’ Beeld Brunopress
Libelle komt met speciale editie voor laaggeletterden: ‘Wij gunnen álle vrouwen leesplezier’Beeld Brunopress

Libelle komt met speciale editie voor laaggeletterden: ‘Wij gunnen álle vrouwen leesplezier’

Libelle-hoofdredacteur Hilmar Mulder is ‘supertrots’ op de nieuwe Libelle extra makkelijk te lezen-editie, speciaal voor laaggeletterden. “We hebben een magazine gemaakt voor mensen die tijdschriften normaal links laten liggen”, schrijft Hilmar op Instagram.

Bij het bericht deelt ze foto’s waarop zijzelf te zien is naast andere vrouwen die een exemplaar van de Libelle extra makkelijk te lezen vasthouden. “Een unieke Libelle voor laaggeletterden waarvan ik vandaag de eerste exemplaren heb overhandigd aan Anita Witzier, ambassadeur voor Stichting Lezen en Schrijven, en aan ex-laaggeletterde Paméla Melkert”, schrijft Mulder daarbij.

Stichting Lezen en Schrijven

Libelle werkte voor deze editie samen met Stichting Lezen en Schrijven. “Wij gunnen álle vrouwen Libelle-leesplezier”, zegt hoofdredacteur Hilmar Mulder over Libelle extra makkelijk te lezen. “Met deze speciale editie kan iedereen die beter wil leren lezen en schrijven, ervaren hoe leuk en ontspannend het is om door een tijdschrift te bladeren.”

Ook Geke van Velzen, directeur-bestuurder van Stichting Lezen en Schrijven, is blij met deze editie. “Met het blad bereiken we niet alleen de mensen die moeite hebben met taal, maar ook hun buren, collega’s, familie, enzovoorts. Zo zorgt de Libelle extra makkelijk te lezen voor meer bewustwording over laaggeletterdheid en over het belang van een toegankelijke samenleving. Een samenleving wordt namelijk sterker als iedereen kan meedoen.”

Lees ook: Wat! Houden oma’s meer van hun kleinkinderen dan van hun eigen kinderen?

Extra makkelijk te lezen

Libelle extra makkelijk te lezen bevat korte zinnen en makkelijke woorden. De eindredacteuren van Libelle hebben een cursus gekregen in het omvormen van teksten naar B1-niveau. Ook is de vormgeving aangepast en de inhoud besproken met een paar ex-laaggeletterden.

Het speciale magazine is dinsdag verschenen in een oplage van 100.000 exemplaren. Het blad wordt gratis verspreid.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

RedactieBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden