null Beeld

Dit moet je écht nog even doen dit jaar

Door onze commerciële redactie

De feestdagen komen altijd sneller dan je denkt. Reden genoeg om op tijd je kerstkaarten te versturen. Was jij te laat dit jaar? Iemand laten weten dat je aan hem of haar denkt kan ook met oud en nieuw.

Flair samen met PostNL

De kerstboom laat je ook tot begin januari staan. Dus waarom geef je jezelf niet nog een paar dagen extra om kaartjes te versturen? Je hebt nog een paar dagen tot oud en nieuw dus maak er nog snel even werk van. Met deze tips weet je zeker dat je iemand heel blij gaat maken.

Neem die pen

Alle moderne technieken en elektronische kaarten ten spijt, een handgeschreven kaart blijft toch het leukste om te krijgen. Iemands handschrift maakt het nou eenmaal persoonlijker. En alleen al het schrijven zelf, zorgt ervoor dat je bewuster bezig bent met de boodschap die je over wilt brengen.

Besteed aandacht aan je kaarten

Je hoeft echt niet zelf te knutselen om persoonlijke kaarten te maken. (Wel extra leuk natuurlijk!). Maar even een momentje stilstaan bij wie je welke kaart stuurt is wel een goed idee. Wil je iemand opvrolijken, een hart onder de riem steken, een grappige kerstwens sturen of gewoon laten weten dat je aan diegene denkt? Zoek of maak er een passende kaart bij en kijk ook even goed welke decemberzegel je op welke kaart plakt. Die ene met een beker chocolademelk voor de vriendin die daar zo gek op is en de illustratie van het gingerbreadhuisje voor je moeder die elke week iets lekkers uit haar oven tovert. Zoals je misschien weet zijn de decemberzegels elk jaar anders en vind je wel tien verschillende zegels op ieder vel. Elke illustratie beeldt een ander kersttafereel uit. Bekijk ze hier allemaal.

Versieren maar

Koop jij liever kaarten dan dat je ze zelf knutselt? Begrijpen we. Maar met een beetje extra versiering maak je ze net even leuker. Dat geldt ook voor je cadeautjes onder je boom. Strooi er glitters overheen, plak er een strik op of hang er een mooi naamkaartje aan. Dat beetje extra aandacht kost je weinig extra tijd maar maakt zo’n verschil.

Denk na over je wens voor het nieuwe jaar

Schrijven dus. Maar wat? Sta een momentje stil bij je vriend, vriendin of familielid. Wat is jouw kerstwens voor diegene? Of wat wens je hem of haar toe voor het nieuwe jaar? Terugkomen op een grote gebeurtenis in het afgelopen jaar is natuurlijk ook attent.

Wat is jouw favoriete decemberzegel?

Je hoeft geen postzegelverzamelaar te zijn om uit te kijken naar de decemberzegels. Ze horen net zo bij kerst als de kerstboom. Al sinds hun bestaan in 1987 krijgen deze postzegels elk jaar een uniek, feestelijk ontwerp. Illustrator Miriam Bos ontwierp de zegels van dit jaar. Miriam putte uit haar eigen kerstervaringen en toverde tien prachtige decemberzegels uit haar creatieve koker. Een echte kaart met zo’n decemberzegel erop, is een feestje in je brievenbus. Welke is jouw favoriet?

null Beeld

Stuur ook een kaartje met de feestelijke decemberzegels van PostNL. De zegels zijn te koop en geldig van 14-11-2022 t/m 6-1-2023. Eén decemberzegel kost € 0,91, een vel met twintig zegels kost € 18,20. Voor een kerstgroet binnen Nederland gebruik je één decemberzegel, voor een groet naar het buitenland twee. Je kunt de zegels onder meer kopen bij AH, Jumbo, Kruidvat, Trekpleister, Primera, Bruna en bij alle verkooppunten en in de webshop van PostNL.

Nog leuker: bij aankoop van twee vellen decemberzegels in de winkel ontvang je een unieke kerstbal van Vondels.* OP = OP!

null Beeld

*Check de actievoorwaarden op postnl.nl/kerst2022

Commerciële redactie

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden