Diana Gabriels-Verweijen van DG Clinics/Praktijk Gabriëls Beeld BOOS
Diana Gabriels-Verweijen van DG Clinics/Praktijk GabriëlsBeeld BOOS

Dít is Diana Gabriels-Verweijen van de veelbesproken plastische chirurgie-praktijk ‘DG Clinic’

Diana Gabriels-Verweijen begon haar carrière als vlogger, maar is nu bekend van haar plastische chirurgie-kliniek ‘DG Clinics’. Die is regelmatig in opspraak vanwege het geven van onjuiste medische adviezen bij cosmetische operaties - met grote complicaties voor patiënten als gevolg.

We vertellen wie Diana Gabriels-Verweijen is, hoe haar carrière er tot nu toe uitzag én nemen haar werkwijze onder de loep.

Wie is Diana Gabriels-Verweijen?

Diana Gabriels, geboren als Diana Verweijen, werd geboren op 30 mei 1961 in Rotterdam. Haar ouders waren niet in staat om voor haar te zorgen, waardoor ze is opgevoed door haar grootouders. Gedurende haar jeugd kreeg ze veel te maken met alcohol, drugs, geweld en misbruik. Haar moeder was volgens Gabriels een ‘echte entertainer’, die elke avond achter de bar stond. Haar vader was alcoholist en is jong overleden.

Gabriels begon op jonge leeftijd al met ondernemen, maar ook haar eigen leven werd al snel vrij turbulent. Na een, zoals zij zelf zegt, ‘desillusie’ bij één van haar partners, besloot ze tijdens de zwangerschap van de man in kwestie uiteindelijk alleenstaande moeder te worden. Veel later kreeg ze nog een kind.

Carrière Diana Gabriels-Verweijen

1980: Schoonheidssalon aan huis

In 1980 richtte Gabriëls op 19-jarige leeftijd een salon als schoonheidsspecialiste aan huis op.

1987: Sportschool ‘Body Perfection’

In 1987 kwam daar een sportschool bij: Body Perfection. Deze was alleen bedoeld voor alleenstaande bijstandsmoeders uit Zevenkamp. Zij konden er gratis en onbeperkt trainen als ze één dag in de week op elkaars kinderen pasten.

1989: Cosmetische kliniek ‘DG Clinics’

In 1989 opende Diana DG Clinics (voorheen Praktijk Gabriels). Inmiddels is deze uitgegroeid tot een van Europa’s ‘bemiddelingspraktijken’ op het gebied van plastische chirurgie, injectables, overgewicht en cosmetische gynaecologie. De praktijk begeleidt ook transgenders in hun transitie.

DG Clinics in BOOS

De kliniek van Diana Gabriels is de afgelopen jaren regelmatig in opspraak geweest. Dit gebeurde onder meer naar aanleiding van een aflevering van BOOS, een YouTube-programma van programmamaker en journalist Tim Hofman en zijn team. In deze aflevering was te zien hoe influencer Quinty Misiedjan (bekend van het YouTube-kanaal Quinsding) boos was op Diana Gabriels.

Haar broer Sheraino liet een buikwandcorrectie uitvoeren bij Praktijk Gabriels. Maar dit liep allemaal behoorlijk anders dan verwacht. Zo veranderde het kostenplaatje een dag voor de operatie plotseling en kon een geplande reis naar New York niet doorgaan na heftige complicaties. Dit allemaal omdat Gabriels verkeerd had geadviseerd, terwijl ze geen arts is en daardoor helemaal niet bevoegd is om advies te geven. Daarbovenop kwamen ook nog complicaties die bijna leidde tot Sheraino’s dood.

De tekst gaat verder onder de video.

Kliniek vaker in opspraak

In oktober 2020 werd er naar aanleiding van nog veel meer klachten nóg een uitzending van BOOS aan Gabriels en haar kliniek gewijd. Ook veel andere vrouwen, waaronder YouTuber Jessie Maya en influencers Vonneke Bonneke en Selma Omari, voelden zich verkeerd voorgelicht door Diana. De klachten in deze uitzending varieerden van lichamelijke verminkingen tot slechte medische adviezen en intimidaties jegens cliënten door Diana zelf.

Ook gebruikte Diana foto’s op haar social media waar geen toestemming voor was gegeven, verspreidde ze daarbij misinformatie en dreigde ze bij Sonja Silva, een van haar oud-cliënten, een video te plaatsen van hoe Silva halfnaakt op de operatietafel lag. Bovendien verkondigt Gabriels over keurmerken te beschikken, die ze - zo blijkt uit de uitzending van BOOS - helemaal niet heeft.

De tekst gaat verder onder de video.

Werkwijze Diana Gabriels anno 2023

Het lijkt erop dat Diana Gabriels-Verweijen niet heeft geleerd van de veelvuldige kritiek op haar werkwijze en praktijk. Gisteren deelde Melisa Schaufeli, bekend van de reality-programma’s Paradise Hotel, De Gouden Kooi en Andy & Melisa, dat ook haar ervaring met Diana Gabriëls negatief is.

In een video op haar Instagram-account vertelt Schaufeli hoe ze een paar jaar geleden twee implantaten in de kliniek van Gabriels liet zetten, die er in haar optiek meteen al niet goed uitzagen. “Ze waren spuug- en spuuglelijk. Bovendien zaten ze ongeveer in mijn rug,” vertelt ze daarover.

De ingreep had grote gevolgen voor Melisa, vervolgt ze in de video. “Ik ben vijf jaar lang heel ziek geweest. Ik viel flauw, ben vijf keer naar de eerste hulp geweest en zakte regelmatig door mijn benen.” Achteraf blijkt dat één van de implantaten, in acht losse stukken, verspreid door haar lichaam zat.

Melisa roept iedereen die zich heeft laten behandelen in een van de klinieken van Diana Gabriels daarom op om zich te laten checken. “Voel je je ziek of heb je klachten? Laat je testen, want je leven is echt belangrijker dan mooi zijn. Voor je het weet is het te laat.”

Bron: BOOS WikiSage Call Granny Melisa Schaufeli

Fabienne KamphuisBOOS

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden