Deze spaaractie is goed voor milieu én portemonnee!  Beeld
Deze spaaractie is goed voor milieu én portemonnee! 

Deze spaaractie is goed voor milieu én portemonnee!

Spaaracties zijn een leuke manier om voor een klein prijsje producten op de kop te tikken die je anders misschien niet zo snel zou kopen. Het mooiste is als je ook op lange termijn echt iets aan die producten hebt. En nog beter wordt het, als ook het milieu gebaat is bij een spaaractie.

Goed nieuws: zo’n spaaractie bestaat. En hij heeft alles te maken met je boodschappen en voedselverspilling. Want wist je dat we in Nederland jaarlijks twee miljard kilo voedsel verspillen? We laten het bederven of gooien het weg. Dat moet anders. En waar kun je beter beginnen dan in je eigen koelkast? Door zelf minder voedsel weg te gooien draag je bij aan het grotere geheel maar bespaar je ook op je boodschappen.

Tegen voedselverspilling

Lidl is al goed bezig tegen voedselverspilling, zo kun je in de winkels producten vinden met de 'Verspil Mij Niet'- sticker. Op de laatste dag van houdbaarheid krijgt een product zo'n sticker en kun je het kopen voor €0,25 of €0,50. De voedselbank krijgt van Lidl ook groente en fruit en via de anti-verspillingsapp Too Good To Go kun je iedere dag voordelig een box kopen met groente en fruit dat snel gegeten moet worden. Zo koop jij voordelig in en raakt Lidl de voorraden toch nog kwijt aan het eind van de dag en wordt er minder verspild.

Besparen op je boodschappen

Lidl wilde samen met Too Good To Go ook zorgen dat je thuis minder voedsel verspilt. Daarom sloegen de bedrijven de handen ineen en ontwierpen vershoudbakjes waarmee je als gebruiker jaarlijks kilo’s voedsel en natuurlijk ook geld bespaart. De bakjes hebben een vacuümdeksel waardoor je voedsel wel zeven dagen langer kunt bewaren. En ook handig, geen gepruts met stickers: de bakjes hebben een datumschijf waarmee je de bewaardatum makkelijk kan instellen. Door deze bakjes te gebruiken bespaar je als huishouden gemiddeld 73 kg voedsel en zo’n 250,- per jaar! Laat ze een motivatie zijn om voortaan twee keer na te denken voordat je eten de vuilnisbak in gooit.

Zo werkt de spaaractie

Alles wat je hoeft te doen om deze vershoudbakjes te sparen is boodschappen doen bij Lidl. (En daarmee bespaar je sowieso al op je boodschappen.) Bij iedere 10,- aan boodschappen ontvang je van maandag 29 augustus t/m zondag 30 oktober een zegel. Bij acht zegels heb je al een volle spaarkaart en krijg je tot wel 86% korting op een vershoudbakje naar keuze. Volle spaarkaarten inleveren kan t/m 13 november, zolang de voorraad strekt.

null Beeld

Spaar snel de hele set bij elkaar. Daarmee spek je het milieu én je portemonnee! Voor prijzen en meer info, kijk op lidl.nl/vershoudbakjes

null Beeld
Miriam Landman

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden