Dankzij deze apparaten wordt buiten eten veel gezelliger
Men neme: een groep vrienden of familie, een zomers aangeklede tafel en een paar handige funcook-apparaten voor buiten. Voeg daar heerlijke recepten aan toe en het zomertafelen kan beginnen!
Eten in eigen tuin, op het (dak)terras of balkon: met de avondzon erbij is dat ultiem genieten. Goede vrienden en een tafel vol lekkers, dat is wat echt belangrijk is. Of nou ja, en een paar funcook-apparaten misschien. Want die maken het nóg gezelliger.
Verwen je vrienden: maak van je buiten een restaurant
Dankzij apparaten als een elektrische bbq, bakplaat of Pizzarette sta je niet urenlang in de keuken, maar is het koken onderdeel van de fun. Drankje erbij, bijgerechten op tafel en samen met je gezelschap tover je de lekkerste gerechten in elkaar.
Zomers gedekt
Gebruik voor een zomers gedekte tafel natuurlijke kleuren in combinatie met mooie pasteltinten, fris wit en helder glas. Groen met roze is dé kleurencombi deze zomer. Mix ‘n match er op los, tot in de kleinste details.
Chefs recept voor buiten: zelfgemaakte fishburger
Een lekker recept voor je zomertafelenavond hebben we ook voor je. Je maakt deze burgers in een handomdraai. En na het grillen op de bakplaat kan iedereen zijn eigen broodje samenstellen. Met net zoveel groenten en saus als jijzelf lekker vindt.
Nodig voor 2 personen:
- 100 g aardappelpuree
- 1 blikje gegaarde zalm (70 g)
- 5 takjes dille
- peper en zout
- 1 tomaat
- ¼ krop sla
- 2 hamburgerbroodjes
- 3 el remouladesaus
Keukengerei: Blokker bakplaat
Zo bereid je de fishburgers (ca. 30 minuten)
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Zet de bakplaat alvast aan zodat hij op kan warmen. Meng ondertussen de gegaarde zalm en aardappelpuree in een kom. Hak de takjes dille fijn en voeg toe aan het zalm aardappelmengsel. Meng tot een mooi geheel en breng op smaak met peper en zout.
- Vorm burgers van dit mengsel ter grootte van een hamburgerbroodje. Zet de burgers in de koelkast. Snijd de tomaat in plakjes. Was vervolgens de sla en haal de blaadjes los.
- Snijd de hamburgerbroodjes door en toast de binnenzijde kort op de bakplaat. Bak ook de fishburgers op de bakplaat gedurende, zo'n vier minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
- Besmeer de bodem van de hamburgerbroodjes met een eetlepel remouladesaus. Leg vervolgens de plakjes tomaat op de broodjes en dan de blaadjes kropsla. Leg nu de fishburger op het broodje en top af met wat extra remoulade saus.
Tip: zin in een andere vissoort? Kies voor makreel, tonijn of krab.
Waar je buiten ook is… Blokker heeft alles in huis voor een flink staaltje funcooking deze zomer. Ook servies, glaswerk, bestek en tafeltextiel voor het dekken van die gezellige tafel en solarverlichting voor het versieren van je tuin of terras. Kijk op blokker.nl/zomertafelen