null Beeld

Als huurder geen overlijdensrisicoverzekering nodig? Think again!

Door onze commerciële redactie

Ongeveer 56% van de volwassen Nederlanders heeft een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Het merendeel daarvan zijn mensen met een koophuis, terwijl een ORV net zo belangrijk is als je huurt. Want hoe gaat jouw partner die dure vrije sectorwoning betalen als er een inkomen wegvalt?

Flair samen met Interpolis

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is een levensverzekering die eenmalig een bedrag uitkeert als je binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Met die uitkering kunnen jouw geliefden de hypotheek of huur blijven betalen, maar bijvoorbeeld ook de kosten voor kinderopvang of de studie van de kinderen. Zo kunnen zij door met hun leven.

50% van de huurders weet niet wat een overlijdensrisicoverzekering is

Een ORV zorgt dus voor financiële rust voor je naasten. En die heb je als huurder net zo goed nodig in roerige tijden. Want de kans is groot dat je partner in jullie huurhuis wil blijven wonen als jij wegvalt. Of andersom, dat jij wilt blijven zitten waar je zit als jouw partner onverwacht komt te overlijden. Als er kinderen in het spel zijn, zal deze wens nóg groter zijn. Toch weet 50% van de huurders niet goed wat een overlijdensrisicoverzekering is. En veel huurders hebben er überhaupt nog nooit over nagedacht.

Een overlijdensrisicoverzekering is geen uitvaartverzekering

Niet zelden verwarren mensen de ORV met een uitvaartzekering. Maar die laatste dekt de kosten van een uitvaart, terwijl een overlijdensrisicoverzekering een bedrag uitkeert aan nabestaanden als de verzekerde overlijdt. Met dat bedrag kan de achterblijver voorlopig de vaste kosten blijven betalen, zoals bijvoorbeeld de huur.

Schaarste op de woningmarkt

Als single kun je misschien prima zonder een ORV. Maar heb je een partner of kinderen, dan is zo’n verzekering echt iets om over na te denken. Althans, als jullie samenwonen. De huurprijzen zijn door de schaarste op de woningmarkt vaak zo hoog, dat je die alleen met z’n tweeën op kan hoesten. Door diezelfde schaarste heb je niet zomaar een kleinere, goedkopere huurwoning gevonden als er een inkomen wegvalt. En een verhuizing terwijl je in de rouw bent, is nou ook niet echt waar de gemiddelde mens op zit te wachten.

Waarom wel je inboedel verzekeren en niet je leven?

Bij Interpolis heb je al een ORV vanaf € 6,50 per maand, dat is in veel gevallen minder dan de premie van je inboedelverzekering. De kosten hangen af van je leeftijd, het bedrag dat je wilt laten uitkeren en de looptijd van je verzekering. Die laatste twee bepaal je zelf. Daarnaast kun je kiezen uit een vaste of variabele premie. Je bent niet verplicht een ORV af te sluiten, maar verstandig is het wel. Lees er meer over op Interpolis.nl.

Commerciële redactie

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden