Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zzz: dit zijn de meest voorkomende dromen (en dit is wat ze betekenen)

Zzz: dit zijn de meest voorkomende dromen (en dit is wat ze betekenen)

Zzz: dit zijn de meest voorkomende dromen (en dit is wat ze betekenen)

Ken je dat? Je schrikt wakker na een rare droom en de gekke gebeurtenissen blijven de hele dag nog door je hoofd spoken. Dit zijn de dromen die het meest voorkomen en misschien nog wel belangrijker: wat ze betekenen.

Naakt zijn

Lekker dan: sta je ineens naakt in de supermarkt middenin de nacht. Niet echt natuurlijk, maar toch schaam je je rot in deze droom. Dit kan betekenen dat je erg bezig bent met wat anderen van je denken. Misschien komt er een belangrijke presentatie aan waarbij je jezelf moet laten bewijzen?

Als anderen helemaal niet omkijken terwijl jij in je blootje op het kantoor zit in je droom, kan dat betekenen dat jij je in het echte leven druk maakt om dingen die anderen niet eens doorhebben. Lach je juist helemaal kapot van jouw openbare naaktheid? Dan kan dat erop wijzen dat er iets in je leven is waar je eindelijk helemaal open over bent.

Achtervolging

Dit is een duidelijke: als je vaak achterna wordt gezeten in je dromen, betekent het dat je een uitsteller bent. Daar krijg je stiekem toch best wel stress van die je als het ware achternazit.

Probeer jij de achtervolging te vermijden? Dat kan betekenen dat je je in je echte leven ook verstopt voor iets. Een gevoel of een persoon, je weet het zelf waarschijnlijk het beste.

Tanden uitvallen

Brr, dit is een enge. Sta je ineens voor de spiegel zonder gebit. Jouw tanden staan in dromen voor zelfverzekerdheid. Je verliest dus het vertrouwen in jezelf als je droomt over het uitvallen van tanden.

Als je je tanden kwijtraakt, kan dit ook betekenen dat er een belangrijke verschuiving in je leven plaatsvindt. Is je relatie net uit of switch je van baan? Dat kan er allemaal mee te maken hebben.

Rennen maar niet vooruitkomen

Dit is er eentje met meerdere oorzaken. Het kan betekenen dat je niet veel vertrouwen hebt in jezelf, maar het kan er ook op wijzen dat je je hulpeloos voelt.

Kom jij wel vooruit tijdens het rennen in je droom? Dan kan dat de betekenis hebben dat je onder iets uit wilt komen of dat je in het echte leven van iets ‘wegrent’.

Zwanger zijn

Als je droomt dat er een baby in je buik groeit, groeit er ook iets in je leven. Dat kan betekenen dat je een bepaalde ontwikkeling doormaakt, een belangrijke beslissing hebt genomen of dat je leven een nieuwe wending heeft gekregen. Kortom: verandering, vernieuwing en ontwikkeling.

Lees ook
Dit is waarom we soms dromen over mensen die we al lange tijd niet hebben gezien

Onvoorbereid een examen maken

Daar zit je dan aan tafel met een blad papier voor je, maar je hebt niet of amper geleerd. Zelfs als je al jaren van school af bent, kan deze droom je achtervolgen. Dit kan betekenen dat je nerveus bent voor een aankomende afspraak of gebeurtenis. Ook kan het duiden op veel verantwoordelijkheden die je stress bezorgen.

Vallen

Je staat bovenaan een enorme klif en ineens val je naar beneden. Scary! Dit kan erop wijzen dat je het gevoel hebt dat je weinig controle hebt over je leven of een situatie die nu bezig is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Amayzine | Beeld: GettyImages