Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geld besparen? Zoveel scheelt het om geen voorgesneden groenten meer te kopen

Geld besparen? Zoveel scheelt het om geen voorgesneden groenten meer te kopen

Geld besparen? Zoveel scheelt het om geen voorgesneden groenten meer te kopen

Je hebt een lange werkdag gehad, doet nog even wat boodschappen om zometeen straks een voedzame en gezonde maaltijd in elkaar te zetten. En dus kies je toch nét wat sneller voor die verpakking met voorgesneden groenten. Scheelt tenslotte weer wat tijd in de keuken, want je hoeft het zelf niet te doen. Maar het is wel nét even wat duurder. Hoeveel scheelt het nou eigenlijk precies als je stopt met het kopen van voorgesneden groenten? 

Voorgesneden groenten

Ben je van plan om iets met broccoli te koken vanavond? Dan is het erg verleidelijk om gewoon zo’n zak met broccoliroosjes te kopen. Toch is dit niet echt goedkoop. Een zak broccoliroosjes van 400 gram kost bij Albert Heijn €2,29. Maar voor een hele broccoli van 500 gram betaal je slechts €0,99. Je krijgt zelfs meer voor minder, dus. Om het nog wat duidelijker te maken: als je het omrekent naar de prijs per kilo, dan betaal je voor een hele broccoli €1,98. Voorgesneden broccoliroosjes kosten maar liefst €5,73 per kilo.

IJsbergsla

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor broccoliroosjes, want ook op ijsbergsla kan aardig bespaard worden. Voor een fijne salade, sla voor in de burrito’s of bij de hamburgers, is het natuurlijk super makkelijk om een zakje voorgesneden ijsbergsla te kopen. Zo’n zakje kost ‘slechts’ €1,-. Niet duur, zou je denken. Maar als je het om gaat rekenen, kun je ook hier flink op besparen.

€5 per kilo

Bij Albert Heijn kost een krop sla €0,69 voor 600 – 800 gram. Een zakje voorgesneden sla kost dus €1. Laten we dit weer omrekenen naar kilo’s om het wat duidelijker te maken. Voor een kilo voorgesneden ijsbergsla betaal je €5, terwijl je hier ook maar liefst vijf (!) kroppen sla voor kunt kopen.

Lees ook
Katsjing! Met deze tips bespaar je sowieso op je boodschappen

Besparen

Ben je van plan om iets te besparen op je boodschappen, dan is het dus verstandig om de verpakkingen met voorgesneden groenten voortaan over te slaan. Een andere handige tip is om voortaan weekboodschappen te doen, in plaats van elke dag naar de supermarkt racen voor wat kleine extra’s.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images