Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nog geen zin in de sportschool, ga dan de tuin in: zóveel calorieën verbrand je tijdens tuinieren

Nog geen zin in de sportschool, ga dan de tuin in: zóveel calorieën verbrand je tijdens tuinieren

Nog geen zin in de sportschool, ga dan de tuin in: zóveel calorieën verbrand je tijdens tuinieren

De sportscholen mogen weer open! Massaal hijsen de fitnessfanaten zich weer in hun sportkleding en sprinten naar hun favoriete gym. Sta jij nou niet zo te popelen, dan hoef je je ook absoluut niet te schamen. Je hoeft namelijk ook echt niet als een speer naar de sportschool te racen om een beetje fit te worden. Duik gewoon de tuin in, want tijden het tuinieren kun je ook genoeg calorieën verbranden.

Tuinieren calorieën verbranden

Tuinieren kan echt iedereen. Je hoeft geen groene vingers te hebben om een beetje te kunnen rommelen in je tuintje. Een bloemetje in een plantenbak zetten of wat onkruid wegschrapen, het kan best rustgevend zijn. Nu blijkt dat de activiteit niet alleen kalmerend werkt, maar dat je ook nog eens super fit bezig bent en calorieën verbrand.

Niet wandelen, maar de tuin in

Per vijf minuten dat je bezig bent in je tuintje, verband je al 24 calorieën. Even ter vergelijking: met wandelen verbrand je 18 calorieën per vijf minuten. De tuin in dus!

Lees meer
Hop, naar buiten: 4 redenen waarom tuinieren zo goed voor je is

Goed alternatief

Je verbrand dus ongeveer 300 calorieën als je een uurtje in je tuin werkt. Met lopen haal je 222 calorieën. Natuurlijk is het niet te vergelijken met een zware work-out in de sportschool, maar het is zeker een goed alternatief voor iedereen die hun excuus om niet te sporten kwijt zijn na de versoepelingen.

Tuinieren op je balkon

Heb je nou geen tuin, maar wil je wel calorieën verbranden dan is een moestuin op je balkon een aanrader. Je hoeft namelijk echt geen grote tuin te hebben om je eigen groenten en fruit te verbouwen. Je hebt eigenlijk maar één vierkante meter nodig. Zo kun je bijvoorbeeld verticaal tuinieren zodat je ook nog zitplek hebt op je balkon. Er zijn wel wat bijzondere handelingen waar je rekening mee moet houden als je plantjes gaat planten op een balkon.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages