Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zonnebaden of schuilen? Dít is de weersvoorspelling voor augustus

Zonnebaden of schuilen? Dít is de weersvoorspelling voor augustus

Zonnebaden of schuilen? Dít is de weersvoorspelling voor augustus

Terwijl de temperaturen begin juli heerlijk warm en zomers waren, lijkt het er nu meer op dat de herfst nadert. En dat terwijl de zomer pas nét begonnen is. Wat kunnen we verwachten van augustus: wordt het schuilen voor de regen of smeren tegen de zon?

Rokjesdag in het vizier

Vrezen voor een hele lange herfst hoeven we volgens Weeronline gelukkig nog niet. De website vertelt ons dat de gemiddelde temperatuur in de maand augustus rond de 20 tot 25 graden ligt. Rokjes hoeven gelukkig dus nog niet opgeborgen te worden!

Weersvoorspelling augustus

Koud wordt het niet direct, maar het blijft de eerste weken van augustus nog wel erg wisselvallig. Er kan in die periode geregeld een buitje vallen, maar omdat de temperatuur wel aangenaam blijft voelt het nog wel zomers aan. De buien zorgen er wel voor dat het gevoelsmatig nog enigszins koel blijft voelen en de nachten ook aangenaam blijven.

Lees ook:

Insmeren, maar! De kans op verbranding is deze dagen heel groot

Zomerdagen

Pas in de tweede helft van augustus laat de zon haar gezicht weer vaker zien. De kans op warmere temperaturen neemt dan flink toe. Er wordt gesproken over temperaturen van 25 graden en in het zuidoosten soms wel 30 graden. Ook aan de kust lopen de temperaturen vanaf half augustus flink op. Er liggen dus nog heel wat zomerse stranddagen in het verschiet!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline, Libelle | Beeld: Getty