Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Smeer je goed in: extra hoge zonkracht tijdens het paasweekend

Smeer je goed in: extra hoge zonkracht tijdens het paasweekend

Smeer je goed in: extra hoge zonkracht tijdens het paasweekend

Het stralende paasweekend is inmiddels al begonnen. Maar het is belangrijk dat je je wel goed insmeert als je van plan bent om lekker in de zon te gaan zitten. De zonkracht is dit weekend namelijk erg hoog. Daardoor kan je huid nog sneller verbranden. Dat wordt extra smeren dus!

Weer.nl had het al voorspelt. Een prachtig paasweekend met weinig wind en volop zon. Maandag kan het op verschillende plekken zelfs wel 20 graden worden!

Extra goed smeren

Maar voor degene die lekker willen gaan genieten van de zon, is het ook belangrijk om goed te gaan smeren, zo adviseert Weer.nl. Vooral tussen 12:00 uur en 15:00 uur is dit heel belangrijk, dan is de zonkracht namelijk nog hoger dan op andere momenten van de dag. De UV-index is de komende dagen bij onbewolkt weer 4. Dat houdt in dat je huid na een halfuur in de zon al kan verbranden. En onze huid is ook nog helemaal niet gewend aan de felle zon. Smeer je daarom dus regelmatig in om verbranding van de huid te voorkomen.

Lees ook
Oude zonnebrandcrème over? Zo check je of het nog een jaartje mee kan

Huidkanker

“Een beetje UV-straling van de zon is goed voor je, voor de aanmaak van vitamine D, maar te veel is dus niet verstandig. Naast het verbranden (en sneller verouderen) van je huid, is te veel UV-straling ook slecht voor je ogen en is het de belangrijkste oorzaak van huidkanker”, laat Weer.nl op hun website weten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages