Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 30 favoriete zomerse gerechten

30 favoriete zomerse gerechten

30 favoriete zomerse gerechten

Het is zomer! Tijdens warme dagen genieten we graag van makkelijke lichte maaltijden. Frisse salades, cocktails en natuurlijk lekker grillen op de barbecue. De allerlekkerste zomerse gerechten hebben wij voor jou verzameld. Gezond, kleurrijk en je tovert ze zo op tafel.

Op de bbq

Tijdens warme zomeravonden steken wij het liefst de barbecue aan. Tegenwoordig betekent dat echt niet meer alleen maar saté en burgers grillen. Er zijn nog veel meer heerlijke gerechten die je op de barbecue kunt bereiden. En vergeet de salade niet als bijgerecht én een paar zomerse cocktails. Dit zijn onze favoriete recepten voor bij de barbecue:

>> De barbecue aansteken? Zo pak je het aan!

Frisse salades

De zomer is dé tijd voor salades. Ze kunnen als lunch, als bijgerecht of gewoon als hoofdgerecht. Salades zijn gezond, fris en lekker licht, dus ideaal om te eten tijdens warm weer. Er zijn allerlei soorten salades, zoals pastasalade, couscoussalade en fruitsalade. Natuurlijk zijn salades ook geweldig om te eten bij de barbecue of om mee te nemen naar een picknick in het park. Maak zelf zomerse salades met combinaties van sla, groenten, fruit, kruiden en noten en zaden. Dit is onze top 10 zomerse salades:

Zomerse gerechten

En wat eten we dan op de dagen dat het wat minder warm is? Juist, heerlijke snelle zomerse gerechten. Wij kiezen voor Mediterrane smaken uit onder andere Griekenland en Italië. Dit is onze top 10 zomerse gerechten. Bon appétit!

Met deze 30 recepten denken wij dat jij de zomer wel door komt. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan hier alle recepten.

Lees ook:
– Top 10 lekkerste smoothies
– Tips en dingen om te doen in de zomervakantie
– Maak je voeten zomerklaar!