Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een stoomreiniger: werkt dat nou echt?

Een stoomreiniger: werkt dat nou echt?

Een stoomreiniger: werkt dat nou echt?

Je kunt ‘m overal gebruiken en hij maakt je tegels, vloer en ramen in een mum weer glanzend als vanouds. Bovendien is-ie supermakkelijk in het gebruik en milieuvriendelijk. Op papier klinkt de Kärcher stoomreiniger als het ideale huishoudmaatje, maar bevalt hij ook bij ons testpanel?

Vijftien Flair-lezeressen hebben de stoomreiniger twee weken lang getest. Daarvan heeft 79% het apparaat drie keer gebruikt. De meeste (77%) voor hun wandtegels, maar ook de douche (62%), het laminaat (54%) en de tegelvloer (46%) werden veelvuldig onderworpen aan een testronde.

De resultaten!

Alle testers vinden de stoomreiniger geschikt voor gladde oppervlakten. Omdat de machine geen reinigingsproducten gebruikt en milieuvriendelijk is, vindt eveneens 100% het apparaat geen gevaar voor onze gezondheid. Ook belangrijk! 92% gelooft dat de reiniger alle bacteriën doodt (mogen we nu van de vloer eten?) en 77% vindt ‘m makkelijk in gebruik.

Snel en schoon

Schoonmaken is geen leuke klus, dus het is fijn als het dan tenminste weinig tijd kost. Dat lukt wel met de Kärcher stoomreiniger. 92% vindt dat het water in de reiniger snel is opgewarmd  en 84% zegt dat de schoongemaakte oppervlakten snel droog zijn. 84% vindt dat de reiniger sowieso snel werkt en dat ze weinig tijd kwijt zijn met een schoonmaaksessie. Ok, hij is snel. Maar doet de machine ook wat-ie belooft? 77% vindt dat hij het meest hardnekkige vuil verwijdert. En alle testers vinden het resultaat schoon en hygiënisch!

Al met al zijn de testers heel tevreden met de Kärcher stoomreiniger. 85% pakt ‘m het liefst uit de kast als het huis toe is aan een schoonmaakbeurt. “Hij maakt goed schoon zonder agressieve schoonmaakmiddelen”, vindt tester Evelyn. En Laura prijst de machine om z’n gemak. “Ik zou het voor mijn badkamer en ramen gebruiken, zodat ik geen emmer met sop hoef te pakken! Dat vind ik altijd zo’n gedoe.”

Aanrader!

Al met al zijn de testers dus supertevreden. 92% zou de stoomreiniger aanbevelen aan familie en vrienden. Het gemiddelde cijfer dat de reiniger van het panel krijgt is een 8,2. Kortom: een grote schoonmaakaanrader!

Meer informatie over Kärcher stoomreinigers? Klik hier!

Bron beeld: iStock