Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Life saver: zo vind je die vervelende mug in je kamer 10x sneller

Life saver: zo vind je die vervelende mug in je kamer 10x sneller

Life saver: zo vind je die vervelende mug in je kamer 10x sneller

Precies wanneer je goed wilt slapen en dan bijna in slaap valt, hoor je dat irritante gezoem rond je hoofd van een mug. Dan wil je die mug natuurlijk zo snel mogelijk vinden, zodat we weer rustig kunt gaan slapen. Maar zodra je het licht aan doet is die mug opeens nergens meer te bekennen. Wij hebben een goede manier om die vervelende muggen snel te vinden, zodat jij zo snel mogelijk weer kan genieten van je nachtrust. 

Altijd gestoken

Heb jij ook altijd het gevoel dat jij diegene bent die het meest gestoken wordt door muggen? Volgens onderzoekers zijn er vier soorten mensen die vaker worden gestoken door die vervelende vliegende insecten. Dat zijn namelijk: Mensen met bloedgroep O, zwangere vrouwen, sportende mensen en mensen die alcohol drinken. Misschien komt het wel hierdoor dat jij altijd met de meeste muggenbulten rondloopt. Gelukkig is er een trucje zodat je de mug in je slaapkamer super snel kan vinden.

Alleen een zaklamp nodig

Om dit trucje te doen, doe eerst alle lampen in je slaapkamer uit. Het enigste wat je daarna nodig hebt is een zaklamp. De zaklamp van je telefoon kun je ook hiervoor gebruiken. Schijn met het licht naar een bepaald punt in je kamer. Het liefst een plek dichtbij jezelf. Muggen komen niet per se op licht af, maar wel of geur en op je adem. Het helpt dus ook mee om diep in en uit te ademen.

Lees ook
Laat die wijn maar staan deze zomer: mensen die alcohol drinken worden vaker gestoken door muggen

Kwestie van geduld

Nu is het alleen een kwestie van geduld. Soms héél veel geduld. Maar als je geluk hebt zal de mug snel naar de plek komen waar jij met je zaklamp schijnt. Als het licht de mug raakt, zie je een lange schaduw. Zo zie de mug super goed en kun je hem snel te pakken krijgen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images