Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo vieren Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet vandaag hun vijftigjarige huwelijk

Zo vieren Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet vandaag hun vijftigjarige huwelijk

Zo vieren Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet vandaag hun vijftigjarige huwelijk

Prinses Margiet en Pieter van Vollenhoven zijn vandaag vijftig jaar getrouwd. Het stel viert hun gouden huwelijk in de privésfeer, met de kinderen en het bruidspersoneel. Gister zochten de prinses en Van Vollenhoven met de hele familie de trouwkoets op.

Later dit jaar neemt het bruidspaar ter ere van het vijftigjarige huwelijk het hele gezin mee op een cruise in het Caribisch gebied en in maart wordt er een klein symposium gehouden. In dit symposium wordt aandacht besteed aan alle onderwerpen die de prinses en haar echtgenoot met elkaar hebben verbonden.

De wetenschappelijke conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Leiden, waar het paar elkaar in mei 1963 ontmoette. „We vinden het aardig om eens terug te gaan naar de plek waar alles is begonnen”, zei Van Vollenhoven daar eerder over in een interview.

Bedanken via Twitter

De 77-jarige prins stuurde gister alvast een tweet de wereld in om mensen te bedanken voor de felicitaties. Hij merkt ook op dat sinds de foto van vijftig jaar geleden “alleen zijn bril is gewijzigd.”

Het huwelijk van Pieter van Vollenhoven en prinses Margiet op 10 januari 1967 werd destijds als omstreden beschouwd. Van Vollenhoven, geboren in Schiedam en zoon van een fabrikant in dakzeilen, was een burgerman en adel behoorde in die tijd met adel te trouwen. In het interview vertelt de prins: “Men wist in de familie dat we elkaar aardig vonden, maar het was geenszins de bedoeling dat we zouden gaan trouwen.” Het stel zette hun huwelijk toch door en trouwde op 10 januari 1967.

Kleinkinderen

Van de vier Oranjeprinsessen is Margriet de enige die nog met haar man samen is. Prinses Beatrix is weduwe sinds 6 oktober 2002, Irene en Christina zijn gescheiden. Het stel heeft vier zoons (Maurits, Bernhard, Pieter-Christiaan en Floris.) en elf kleinkinderen. Bekijk hier een foto van de hele familie.

 

Lees ook:

 

 

Bron: De Telegraaf, Reformatisch Dagblad, Royalty, De Volkskrant