Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo verwijder je vliegjes van je autoruit

Zo verwijder je vliegjes van je autoruit

Zo verwijder je vliegjes van je autoruit

Zomer betekent (hopelijk) mooi weer, maar ook… veel insecten. Na een tocht op de snelweg kan de voorruit van je auto ineens grotendeels bedolven zijn onder de vliegjes. Als je auto dan ook nog een paar uur in de zon heeft gestaan, zijn deze insectenresten er bijna met geen mogelijkheid meer vanaf te krijgen. Sproeien met ruitenvloeistof is geen goed idee, dit maakt het vaak alleen maar erger. Help! Gelukkig heeft Flair een paar tips waarmee je jouw voorruit snel weer schoon krijgt.

Water

Als de zon nog niet zo lang op je auto heeft geschenen, is het ’t beste om de insecten zo snel mogelijk met schoon water en een doek of spons te verwijderen. Let er wel op dat je eventueel zand er eerst afspoelt, dit kan namelijk krassen.

Pantykousje

Mocht de zon wel haar werk hebben gedaan waardoor de resten er moeilijk af te krijgen zijn, dan is hier jouw nieuwe redder in nood: het pantykousje! Je doet dit pantykousje om een spons heen, daarnaast heb je nog een emmer met sop nodig en het boenen kan beginnen. Het nylon van het pantykousje zorgt ervoor dat je, zonder te schuren, op een zachte manier de insecten losweekt.

Natte doek

Geen pantykousje in huis? Een doek en warm water kunnen uitkomst bieden. Maak de doek nat en leg ‘m vervolgens op de plek waar de insecten vastzitten. Laat de doek een half uurtje liggen. Door het vocht weken de resten los. Na dit half uur kun je de insecten er eenvoudig afspoelen met schoon water.

Appelbehandeling

Wrijf de insectenresten goed in met een gehalveerde appel en laat dit vervolgens inwerken. Door het vruchtzuur van de appel lossen de resten op. Vervolgens kun je alles makkelijk verwijderen met een zachte spons en wat water.

Lees ook: