Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo verkoop je sneller je huis!

Zo verkoop je sneller je huis!

Zo verkoop je sneller je huis!

Staat je huis al maanden te koop en zijn de kijkers op een hand te tellen? Tijd voor actie! Met deze fotografietips lok je het publiek gegarandeerd naar je stulpje!

Creëer ruimte met je meubels

Goede fotografie, daar draait alles om. Wanneer mensen op Funda speuren naar huizen, geven de foto’s de eerste indruk. Een foto moet er daarom voor zorgen dat je huis ruimer lijkt dan dat het in werkelijkheid misschien is. Staat je tafel in het midden van de kamer? Schuif deze dan een beetje naar links of naar rechts. Dit geldt ook voor andere grote meubels. Schuif ook alle stoelen aan en hang de gordijnen recht.

Detailfoto’s

Niet alleen de ruimte van je woning laten zien is belangrijk, ook foto’s van bijzondere details zijn onmisbaar. Heb je bijvoorbeeld aparte tegels in je badkamer, een ingebouwde kast of een originele deurknop? Focus hierop. Dit laat zien wat jouw huis onderscheidend maakt ten opzichte van de rest.

Zonlicht

Helder licht is belangrijk voor mooie fotografie. Als je je interieur wilt fotograferen, moet je dat dus niet doen op een grauwe dag. Je huis lijkt dan een stuk donkerder dan dat die in werkelijkheid is en eveneens minder aantrekkelijk. Zorg ervoor dat je de zon altijd in je rug hebt als je fotografeert. Zo vallen kleuren niet weg.

Laag standpunt

Wil je een ruimte groter laten lijken? Neem dan een laag standpunt in als je fotografeert. Fotografeer ook recht vooruit en vergeet niet een stukje van de vloer mee te nemen. Dit geeft meer diepte aan de foto.

Woonaccessoires

Woonaccessoires kunnen op foto’s flink wat onrust veroorzaken. Zet ze daarom allemaal mooi bij elkaar in een hoekje. Dat geldt ook voor de prullaria in je keuken. Berg eventueel zelfs dingen op in kastjes voor een opgeruimd effect.