Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo verdwijnt die vieze zweetgeur uit je lievelingsgympies

Zo verdwijnt die vieze zweetgeur uit je lievelingsgympies

Zo verdwijnt die vieze zweetgeur uit je lievelingsgympies

Zweetvoeten? In de zomer hebben we er allemaal wel eens last van. Maar is het zo erg dat je na een dag werken je schoenen niet meer durft uit te doen of ze meteen op het balkon smijt uit angst voor de gevolgen?

Dan hebben we een aantal handige oplossingen voor je!

1 Geef ze eens een wasbeurt
Obvious, maar toch een vermelding waard. Stoffen schoenen zoals gympen kunnen prima in de wasmachine. Daar knappen ze echt van op! Gewoon even in een waszakje of een oude kussensloop en alle geurtjes zijn verdwenen.

2 Je schoenen in de vriezer
Je zou het misschien zelf niet bedenken, maar de vriezer kan echt uitkomst bieden. Omdat de stank wordt veroorzaakt door bepaalde bacteriën, is het doden van ervan de sleutel tot succes. En laten deze nou net het loodje leggen bij extreem lage temperaturen.

schoenen

3 Soda in je schoenen
Misschien niet het eerste dat in je opkomt, maar het is wel heel effectief doordat soda niet alleen het vocht opneemt maar ook vieze luchtjes verwijdert.

Hoe het werkt:
Strooi een aardige hoeveelheid soda in je schoenen of laarzen en laat deze een aantal uur tot een dag staan. Hierna schud je alles er goed uit (voel even of er niets achterblijft) en ruiken je schoenen weer helemaal fris en fruitig.

4 Een azijndoekje in je schoenen
Bij azijn denken we niet meteen aan de meest aangename geur, maar voor veel huishoudelijke luchtjes is dit hét product!

Hoe het werkt:
Meng een paar eetlepels azijn met een kopje water in een kom. Maak twee doekjes ietwat vochtig met het mengsel en knijp ze zachtjes uit. Stop de vochtige doeken in je schoenen en laat ze een nachtje staan. ‘S ochtends haal je de doeken eruit en laat je de schoenen nog even luchten.

5 Koffiepads in je schoenen
Een ongebruikte koffiepad in je schoen trekt al het vocht en de stank uit je schoen. Heb je nog wat pads over? Gooi ze dan niet weg!

schoenen2

6 Draag het liefst leren schoenen
Leren schoenen ademen en daardoor kan het vocht van je zwetende voeten sneller weg. Je krijgt minder snel natte sokken en ophopend zweet, waardoor je schoenen (in tegenstelling tot schoenen van bijvoorbeeld kunststof) minder snel stinken.

7 Draag alleen sokken van katoen of wol
Gebruik liever ook geen wasverzachter, want hierdoor kunnen ze minder vocht opnemen.

8 Controleer je voeten op eelt
Eelt neemt bij overmatige voettranspirantie veel vocht op. Dit stimuleert de groei van voetbacteriën

 

 

Lees ook:

Bron: Libelle.nl