Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo vaak zou je je pyjama moeten wassen (spoiler: vaker dan je denkt) en dit is waarom

Zo vaak zou je je pyjama moeten wassen (spoiler: vaker dan je denkt) en dit is waarom

Zo vaak zou je je pyjama moeten wassen (spoiler: vaker dan je denkt) en dit is waarom

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: je pyjama moet je eigenlijk elke week wassen. Niet alleen lig je er lekker mee in bed series te kijken, thuiswerken gaat ook prima in pyjama. Hierdoor draag je dit kledingstuk vaker dan andere. Best logisch dat het dan ook vaker gewassen moet worden, toch?

Dit is waarom je je pyjama een keer per week moet wassen.

1. Ontsteking voorkomen

Doordat onze kleding continu over onze huid schuurt, verliezen we redelijk veel huidcellen. Deze micro-organismen kunnen schadelijk zijn als je bijvoorbeeld een snee hebt of blauwe plekken. De huidcellen kunnen een ontsteking veroorzaken in je wondjes.

2. Blaasontsteking voorkomen

Nog iets waar die micro-organismen voor kunnen zorgen: blaasontsteking. Door het verschuiven van je pyjama – en dat gebeurt natuurlijk veel als je slaapt – kunnen deze huidcellen op de verkeerde plek terechtkomen en een blaasontsteking veroorzaken.

3. Partner niet infecteren

Die bacteriële cellen blijven niet alleen op jouw lichaam hangen. Ze kunnen via je pyjama ook ‘overspringen’ naar je partner. Dat wil je natuurlijk niet!

4. Andere kleding schoonhouden

Die bacteriën uit je pyjama kunnen ook verspreid worden in de wasmand naar andere kleding. Daarom is het verstandig om je pyjama steeds tijdig te wassen.

5. Acné voorkomen

Tijdens je slaap zweet je en dat blijft hangen in je pyjama. Dat ligt dus nog de nodige uurtjes op je huid, wat acné kan veroorzaken.

6. MRSA-besmetting voorkomen

Mensen met een slechte weerstand opgelet! Deze bacterie schuilt graag in beddengoed, gordijnen en dus ook je pyjama. Gauw wassen die pyjama dus.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Cosmopolitan | Beeld: GettyImages