Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo strijk je een overhemd

Zo strijk je een overhemd

Zo strijk je een overhemd

Net zo lastig als het bestrijden van rimpels, is het strijken van gekreukte overhemden. Toch zijn er een paar tips waardoor overhemden voortaan kreukloos de kast in gaan. Volg het stappenplan!

Wassen en drogen

Overhemden bevatten altijd kreukels als ze uit de was komen, maar je kunt de hoeveelheid kreukels al wel tijdens het wasproces beperken. Stop bijvoorbeeld niet te veel was in de trommel en gebruik niet te veel wasmiddel. Ook met mate centrifugeren helpt. Hang vervolgens de overhemden vochtig op aan een kleerhanger.

Wasvoorschrift

Is het overhemd droog? Check dan even het wasvoorschrift aan de binnenkant van het overhemd. Hier staat op welke temperatuur je het overhemd moet strijken. Voordat je begint met strijken, leg je een laag aluminiumfolie onder de hoes. Doordat folie de hitte reflecteert, strijk je eenvoudig kreukels en vouwen weg.

Kraag

Is je strijkbout aan de onderkant schoon, dan is het tijd om te strijken. Begin altijd bij de kraag. Eerst de buitenkant en dan de binnenkant. Daarna zijn de mouwen aan de beurt.

Lijfgedeelte

Na de mouwen en de kraag is het lijfgedeelte aan de beurt. Doe dat altijd van boven naar beneden en van binnen naar buiten. Dit voorkomt kreukels in het midden van het hemd of bij de kraag. Begin aan de binnenkant en doe vervolgens de buitenkant van het overhemd. Hierbij leg je steeds de zijnaad tegen de rand van de plank, waarbij de rest van het overhemd naar beneden hangt.  Doe het bij alle kanten op deze manier.

Ophangen

Heb je alle kreukels uit het overhemd? Hang het dan aan een hanger, met het bovenste knoopje dicht.

Lees ook: