Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo stel je het schoonmaken nooit meer uit

Zo stel je het schoonmaken nooit meer uit

Zo stel je het schoonmaken nooit meer uit

Op zondagavond maak je álles schoon wat je de rest van de week hebt uitgesteld. Herkenbaar? Dan ben jij een die-hard uitsteller, met name op schoonmaak-gebied. Flair geeft tips om uitstelgedrag aan te pakken!

Zo stel je het schoonmaken nooit meer uit

  • Plan alles dat je moet doen vooraf in je agenda of planning-boekje. Dus de keuken schoonmaken, stofzuigen, dweilen etc… Door te werken met tijdblokken stel je prioriteit en heb je een houvast. En je werkt sneller, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere dingen. Bijvoorbeeld je favoriete tv-serie terugkijken!
  • Voortaan kom je direct in actie zodra het moment dat je gepland had iets schoon te maken, er is. Stop met uitvluchten of smoesjes te bedenken, zodat je de slechte gewoonte om het uit te stellen ook écht kan doorbreken.
  • Multitasken is funest voor uitstellers. Begin met het aanpakken van één ding. Zo houd je overzicht en is het makkelijker om met vervelende klusjes te beginnen. Vaak als je dat ene klusje hebt geklaard, heb je de mood te pakken en vind je het leuk andere uitstelklusjes ook nog te tackelen. Als je succes hebt geboekt wordt het volgende project een stuk makkelijker en leuker. Zo doorbreek je langzaam maar zeker het uitstelgedrag.
  • Ruim je bureau op of maak de tafel schoon. Sluit je laptop en zet de televisie uit, want tijdens het schoonmaken hoef je geen programma te kijken. Toch? Kortom, zorg zoveel mogelijk voor rust in je hoofd. Zo kun je beter met uitstelgedrag omgaan.
  • Om gemotiveerd te blijven is het belangrijk dat je jezelf in de waten legt door successen (ongeacht hoe klein of groot) te vieren. Schrijf al je schoonmaak-successen op in een (dag)boekje. Zo wordt het schoonmaken een leukere bezigheid.

 

Succes!

Lees ook: