Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo ruikt het heerlijk in huis

Zo ruikt het heerlijk in huis

Zo ruikt het heerlijk in huis

“Oh wat ruikt het hier lekker!”

Zo ruikt het heerlijk in huis

Citroengeur geeft je een schoonmaakdrang. Onbewust zorg je er dus voor dat je alles veel opgeruimder achterlaat. Handig! Met 3 delen water, 1 deel wodka en een scheutje etherische olie maak je zelf een luchtverfrisser.

Tandpasta-frisse handen

Ruiken je handen na het koken nog naar knoflook of uien? Was ze dan met wat tandpasta en ze ruiken weer lekker fris. Ook wassen met puur citroensap of een beetje azijn does the trick.

Dág verflucht

Stel je het verven van je huis uit omdat je niet in de stank wilt zitten? Niet nodig. Zet tijdens het schilderen wat bakken met zout water neer. Dit neutraliseert de verfgeur.

Soda to the rescue

Wanneer je koelkast stinkt, zet er dan een schaaltje met soda in. Het zout absorbeert de vieze geurtjes. Helpt dit niet? Maak je koelkast schoon met azijn en vervolgens met een sopje met milde zeep.

Gourmetpret

Gourmetten is reuze gezellig, maar die geur in huis na een avondje gourmetten is minder leuk. De oplossing: zet voor je naar bed gaat een bakje met brandspiritus in de kamer en de baklucht is de volgende ochtend verdwenen. Helpt ook tegen rooklucht.

Wegtrekker

Vieze of onaangename kookluchtjes verwijder je door wat azijn aan de kook brengen. De azijn trekt de vieze geur uit de lucht. Of sprenkel een theelepeltje azijn op de afkoelende kookplaat. Tijdens het verdampen neemt de azijn de nare lucht mee.

Weg vieze vis

Stinkt je bestek, servies of snijplank naar vis? Je krijgt de geur eruit door ze schoon te maken met wat citroenzuur en azijn. Even scrubben met wat koffieprut helpt ook tegen de stank.

Naar de wc? Lucifers mee!

De stank in het toilet na een grote boodschap kun je natuurlijk maskeren met luchtverfrisser. Maar milieuvriendelijker én effectiever is een lucifer. Steek ’m aan en blaas hem uit. De rook laat de vieze geur verdwijnen.

 

Lees ook: