Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoe krijg je een kokosnoot open? Zo dus!

Hoe krijg je een kokosnoot open? Zo dus!

Hoe krijg je een kokosnoot open? Zo dus!

Zin in iets exotisch? Koop dan ’ns een kokosnoot! Maar als je een mooi vers exemplaar hebt gescoord, ben je er nog niet. Want hoe krijg je zo’n noot eigenlijk open? Dat is nog helemaal niet zo simpel. Tot je dit filmpje hebt gezien… Daarna is het appeltje-eitje! 

Kokosnoot openmaken

Zoals je in het filmpje kunt zien, is het verbluffend simpel om deze noot te kraken. Bak de boormachine en boor twee gaatjes in de kokosnoot. Geen boormachine bij de hand? Het kan ook met een schroevendraaier. Nu kun je het vocht eruit halen. Schenk het in een beker of kommetje en drink het zo puur natuur op of maak er een lekkere cocktail van (met of zonder alcohol). Het sap schijnt heel veel vitamine C te bevatten, dus dat is mooi meegenomen.

Verse kokos in een handomdraai

Houd de kokosnoot goed vast en sla er in het midden rondom op met een hamer. Na een paar slagen breekt de noot vanzelf doormidden en heb je twee nette helften. Taadaah! Nu kun je de verse kokos in stukjes eruit snijden en gebruiken in allerlei gerechten. Stukjes kokos zijn bijvoorbeeld heel lekker in een fruitsalade of bij een chutney. Eet smakelijk!

 

Lees ook: Graatjes uit de vis verwijderen