Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo maak je je broodje bijzonder

Zo maak je je broodje bijzonder

Zo maak je je broodje bijzonder

Van je alledaagse boterham iets bijzonders maken? Geen probleem met deze vijf tips!

1. Combineer
We kennen allemaal wel het broodje pindakaas met hagelslag. Maar zo zijn er nog veel meer lekkere combinaties te bedenken: geitenkaas met honing, (oude) kaas met appelstroop, pindakaas met plakjes komkommer en beetje sambal, (smeer)leverworst of paté met een beetje jam, chocoladepasta met banaan… Laat je fantasie de vrije loop en probeer!

2. Varieer
Bij een gemiddelde broodmaaltijd gebruiken we slechts één (24%), twee (42%) of drie (24%) verschillende soorten broodbeleg, blijkt uit onderzoek* van De Ruijter. Dus varieer! Niet alleen met beleg, maar ook met brood. Van (grof) volkoren, waldkorn, spelt- en maisbrood tot roggebrood, prokorn, vikorn en sovital.

Wentelteefje_De_Ruijter_2_Flair3. Maak eens wentelteefjes
Recept voor twee wentelteefjes (15 minuten):
4 korstloze boterhammen pure vlokken
1 ei snufje kaneel
100 ml melk schepje suiker
1 banaan in plakjes

Beleg twee boterhammen met boter, vlokken en de helft van de banaan. Doe op elk een ‘droge’ boterham en druk goed aan. Meng in een diep bord melk en ei. Smelt boter in de pan, haal de wentelteefjes voorzichtig met beide kanten door het melk-eimengsel en bak ze ongeveer drie minuten per kant. Serveer met de rest van de banaan en wat vlokken. Ook lekker: vervang de banaan door aardbeien!

4. Proef
Neem de tijd en eet niet op de automatische piloot. Ga rustig zitten, eet bewust en proef wat je eet. Geen boek of telefoon in de buurt, maar alleen je bord met je bijzondere broodje!Broodspiesjes_De_Ruijter

5. Probeer deze broodspiesjes
Recept voor 4 zoete broodspiesjes (10 minuten):
8 boterhammen chocoladepasta
8 aardbeien honing
8 druiven pindakaas
appelstroop

Steek met een koekjesvorm twee vormpjes uit een boterham. Smeer er één in met pindakaas, chocoladepasta, honing of appelstroop en doe de andere erop. Maak spiesjes van aardbei, brood, druif, brood, aardbei en druif. Een hartige variant kan natuurlijk ook met bijvoorbeeld kruidenkaas en eisalade op brood en kaas, worst, komkommer en tomaat op de spies.**

Win een ontbijt in een luchtballon!

Met het beleg van De Ruijter en een beetje fantasie maak je van je gewone boterham een broodje bijzonder. Deel jouw #broodjebijzonder op www.DeRuijter.nl en maak kans op een ontbijt in een luchtballon!

Advertisement

*Onderzoek Broodje Bijzonder, De Ruijter, augustus 2015
**Recept van kookliefhebbers Jorrit en Sofie van Lekker en Simpel (www.lekkerensimpel.com). Omdat je niet altijd veel tijd hebt om lang te kokkerellen, vind je hier alleen maar ‘lekkere en simpele’ gerechten.