Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Crea bea: zo maak je zelf een mooi vision board met al je dromen en doelen

Crea bea: zo maak je zelf een mooi vision board met al je dromen en doelen

Crea bea: zo maak je zelf een mooi vision board met al je dromen en doelen

Heb je ze al gespot op social media? Het is namelijk helemaal hip om een vision board te maken. Een vision board is bedoeld om al je doelen op een rijtje te krijgen en te bedenken hoe je ze waar gaat maken. Je krijgt als het ware een visie op je doelen. En het is super leuk om te maken. Hier zijn wat tips.

Wat is een vision board?

Zo lastig klinkt het allemaal niet, want een vision board is gewoon een collage met tekst en plaatjes die jouw doelen omschrijven. Het is net ietsjes anders dan een mood board. Door een vision board te maken krijg je inzicht op al je doelen die je wilt behalen. Je ziet ze voor ogen en daardoor is het makkelijker om de doelen ook daadwerkelijk te halen. Je manifesteert je doelen met een vision board. En het is de ideale activiteit om te doen aan het begin van een nieuw jaar.

Hoe maak je een vision board?

Het is dus belangrijk om voor jezelf te bedenken wat je doelen zijn. En niet alleen algemene doelen, maar van elke categorie. Dus bijvoorbeeld: familie, reizen, gezondheid, financiën, vriendschappen, carrière en liefde. En denk dan na wat je precies wilt gaan behalen met elk categorie.

Als je hierover uit bent, kun je plaatjes gaan zoeken die je doelen representeren.  Zoek plaatjes op Google, Pinterest en Instagram of knip gewoon ouderwets uit een tijdschrift. Je hoeft niet enkel beeldmateriaal te zoeken, want inspirerende quotes zijn ook een leuke toevoeging. Ga lekker creatief te werk!

Hoe je de collage in elkaar zet, mag jij helemaal zelf bepalen. Je kunt back to basic gaan en gewoon zelf knippen en plakken. Of je maakt de collage in Canva of Powerpoint. Als je klaar bent kun je hem instellen als achtergrond op je telefoon of laptop, want zo kijk je er elke dag naar. Maar je kunt hem natuurlijk ook boven je bed hangen.

Lees ook:
Onthoud je je dromen altijd? Dan ben je een creatief persoon

Voorbeelden

Heb je nog een duwtje in de rug nodig voor wat inspiratie? Geen zorgen, want hieronder vind je een paar mooie voorbeelden van vision boards. Knutselen maar!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sofía Araujo Lozano (@sofiaraujol)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Curtsy (@curtsy)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify | Beeld: GettyImages