Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo maak je champagne- en wijnglazen blinkend schoon

Zo maak je champagne- en wijnglazen blinkend schoon

Zo maak je champagne- en wijnglazen blinkend schoon

Bubbels drinken toch nét even wat lekkerder uit kristalhelder glas. Zó maak en hou je de champagne- en wijnglazen blinkend schoon. 

Glazen blinkend schoon

Je kunt glazen het beste met de hand afwassen in warm water zonder afwasmiddel. Hierdoor voorkom je kalkaanslag en blijft je glas langer mooi. Warm water is voldoende om de wijnaroma’s uit een glas te verwijderen.

Met een korreltje zout

Kristallen glazen kun je het best met de hand reinigen in lauw water met zout. Kristal is erg gevoelig en kan daardoor snel beschadigen of breken in te heet water.

Linnen

Wil je voorkomen dat vlekken en opgedroogde druppels achterblijven op het glas? Droog de glazen dan meteen na het wassen af met een linnen doek. Een linnen doek neemt sneller vocht op en laat geen pluisjes achter op de glazen. Door met een linnen doek het glas op te wrijven gaat het glas mooi glimmen en houdt het kalkaanslag tegen.

Rechtop

Berg wijnglazen het liefst staand op, anders kan het zijn dat de geur van de kast in de kelk trekt. Dit beïnvloed de smaak van je wijntje en dat is niet de bedoeling.

In de machine

Na een feestje is het wel zo gemakkelijk de glazen tóch in de vaatwasmachine te stoppen. De kalkaanslag kun je voorkomen door twee tabletten kunstgebitreiniger in het bestekbakje van de vaatwasser te doen. Toch kalkaanslag op je glazen? Vul dan een afwasbak met water en doe er een kopje azijn bij, laat je glazen even weken en de kalkresten verdwijnen. Goed naspoelen!

Shine bright

Zijn je glazen dof? Je krijgt ze weer glanzend door ze met water en een lichte zoutoplossing, bijvoorbeeld een schepje soda, af te wassen en daarna af te drogen met een zachte linnen doek.

Halsreikend

Champagneglazen met een nauwe hals kun je reinigen met reepjes krantenpapier, keukenpapier of wat rijstkorrels in warm water. Daarna goed schudden en vervolgens een paar keer uitspoelen.

Succes!

Lees ook: