Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Op deze manier gaan je geurstokjes nog langer mee

Op deze manier gaan je geurstokjes nog langer mee

Op deze manier gaan je geurstokjes nog langer mee

Niets is zo lekker als een huis die heerlijk ruikt. Geurstokjes kunnen je daar goed bij helpen, alleen gaan die altijd zo snel op. Wij hebben de tips om langer van je geurstokjes te kunnen genieten, lees mee.

Het is ontzettend zonde van je geld om elke maand weer nieuwe geurstokjes te halen, want laten we eerlijk zijn, goedkoop zijn ze vaak niet. We zouden allemaal wel langer van onze geurstokjes willen genieten, maar hoe doe je dat? Neem de volgende tips voortaan mee en je zult zien dat je langer kunt genieten van de heerlijke geur in huis.

Niet alle stokjes tegelijk

Bij de flacon krijg je vaak veel houten stokjes. Het is de truc om deze niet allemaal in één keer te gebruiken. De ‘olie’ wordt geabsorbeerd door de stokjes en dat zorgt voor het verspreiden van de geur. Wanneer je veel stokjes gebruikt, betekent dit ook dat de olie sneller op gaat. Gebruik je wel alle stokjes in een keer, dan is je geur een stuk sterker, maar kun je minder lang genieten van de geurstokjes.

Zoek de juiste plek

Het is verstandig om geurstokjes op een geschikte plek te zetten. Op de vensterbank of boven de verwarming zijn plekken die niet ideaal zijn voor de geurstokjes. Op deze plekken drogen de stokjes sneller uit door de warmte. Ook kan de olie door de warmte sneller verdampen. De perfecte plekken voor geurstokjes in huis zijn de hal, keuken, badkamer of op plekken waar geen direct zonlicht komt. Om de geur goed door het huis te verspreiden is het slim om de stokjes ergens neer te zetten waar je vaak langsloopt.

Stokjes draaien

Is er geen ‘olie’ meer aanwezig in de flacon? Draai de geurstokjes dan nog één keer om en vervang ze na een tijd voor een paar nieuwe. De geur komt dan weer vrij en daardoor kun je nog iets langer genieten van de geur.

Lees ook
Je witte was wit krijgen én houden? ‘Zet ‘m eens op 90 graden’

Vervangen

Er komt een punt dat de stokjes niks meer opnemen of afgeven. Vaak is de olie dan nog lang niet op. Dit is het punt dat je de overgebleven nieuwe houten stokjes in de flacon kunt plaatsen. Gooi de oude stokjes niet weg, maar leg ze in je kledingkast. Je zult merken dat ze nog een kleine beetje door blijven geuren in je kast.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images