Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo hou je je huisdier koel tijdens deze hitte!

Zo hou je je huisdier koel tijdens deze hitte!

Zo hou je je huisdier koel tijdens deze hitte!

Heb jij het soms al wat moeilijk met deze tropische temperaturen? Dat is nog niks vergeleken met wat je huisdier moet doorstaan! Want ook voor dieren is deze hitte zwaar. Met deze tips help je ze de zomer door!

Honden

Zorg in de eerste plaats dat er altijd voldoende water aanwezig is voor je hond om te drinken. Honden zijn erg gevoelig voor de hitte en zullen dus ook zelf hun best doen om de koelte op te zoeken. Zorg er dus voor dat je hond vrij kan bewegen en de schaduw kan opzoeken. Je doet je hond een enorm plezier met een verfrissende duik, maar laat hem daarna wel eventjes goed opdrogen. En probeer een wandeling op asfalt te vermijden. Het asfalt kan heel heet worden en kan voor blaren op de pootjes van je hond zorgen. Au!

giphy (72)

Beeld: giphy.com

Katten

Vooral katten met een wit kopje of witte oortjes zijn gevoelig voor de hitte en zij kunnen zelfs verbranden! Je kunt ze eventueel heel voorzichtig insmeren met niet-vette zonnebrandcreme. Zorg er ook bij je kat weer voor dat hij makkelijk vrij kan bewegen en eventueel van binnen naar buiten kan. Ook je kat zal zelf wel een koel plekje in de schaduw of op koele stenen vinden. Zorg dat er op verschillende plekken bakjes met water staan zodat je kat altijd kan drinken en laat hem eventueel uit de kraan drinken.

giphy (58)

Beeld: giphy.com

Konijnen

Konijnen kunnen heel slecht tegen de hitte. Normaal zijn ze gewend om bij warm weer in hun koele holletje te kruipen, maar in hun hok kunnen ze geen kant op. Zorg dus dat het hok in de schaduw staat. Om het hok extra te koelen kun je dit trucje toepassen: maak theedoeken nat en vries deze in, leg ze vervolgens in het dak. Wat je ook kunt doen is een fles met water invriezen en deze vervolgens gewikkeld in een handdoek in het hok leggen. Ze vinden het heerlijk om tegen de flessen aan te zetten. Deze truc is trouwens ook heel geschikt voor cavia’s, hamsters, ratten, muizen, fretten, etc. Zorg ook weer voor voldoende water, en pas op dat het tuutje van de drinkflesjes niet te warm wordt!

giphy (60)

Beeld: giphy.com

Bron: AD.nl

Lees ook:

Aha! Dit is waarom katten aan je meubels krabben

De populairste honden- en kattennamen van het jaar

Droogshampoo voor honden