Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo hang je lichtjes in de kerstboom

Zo hang je lichtjes in de kerstboom

Zo hang je lichtjes in de kerstboom

Het einde van het jaar komt in zicht en dat betekent dat we de kerstboom weer mogen optuigen! Maar al die lichtjes die ieder jaar in de knoop raken. Om stress te voorkomen, leggen we uit hoe je zonder problemen de lampjes in de boom hangt.

Checklist

  • Voor je begint, check of alle lichtjes het doen. Kapotte lichtjes kun je dan nog vervangen.
  • Begin aan de achterkant van de kerstboom, aan de kant van de muur. Zo valt het snoer van de lichtjes naar het stopcontact minder op.
  • Begin boven in de boom met het ophangen van de lichtjes. Wikkel de lichtjes langzaam naar beneden. Let erop dat het uiteinde van het draad weer bij het stopcontact moet uitkomen.
  • Als je wat lege onverlichte plekken in de kerstboom ziet, kun je het snoer met de lichtjes hier en daar nog wat verleggen, aanpassen.
  • Als je alle lichtjes in de kerstboom hebt opgehangen, kun je ze opnieuw aandoen om te kijken of je tevreden bent met het resultaat.

Is het gelukt en staat er een prachtig verlichte kerstboom? Yes, gelukt. Vergeet niet na de feestdagen de kerstboom zo af te tuigen, dat het snoer niet opnieuw in de knoop komt. Handig voor volgend jaar!

Fijne feestdagen!

Kijk voor meer inspiratie voor Kerstmis in het Dossier ‘Kerst ideeën’ >>

Lees ook: