Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo handig is talkpoeder!

Zo handig is talkpoeder!

Zo handig is talkpoeder!

Als je denkt dat talkpoeder alleen geschikt is voor het glad en fris houden van babybillen, dan heb je het mis. Ook kun je behoorlijk wat huishoudelijk ellende besparen met dit babypoeder. Nieuwsgierig?

1. Ketting in de knoop

Zit er een knoop je ketting? Verspil geen tijd en besprenkel het met wat talkpoeder. En gebruik daarna een speld om de knoop eruit te halen.

2. Muffe meubelen

Heb je muffe meubels en lades? Bestrooi met wat talkpoeder en de geur verdwijnt als sneeuw voor de zon. Vooral effectief tegen antiek meubilair met een specifiek oude geur.

3. Vet haar

Heb je vet haar, maar geen tijd om het te wassen en ook geen droogshampoo bij de hand? Strooi wat talkpoeder op je handen en masseer het op je hoofdhuid zodat de overtollige olie wordt opgenomen.

4. Warme zomeravond

Slapen in een heet, broeierig bed is niet per definitie een nachtelijke ontspanning. Door wat talkpoeder tussen je lakens te strooien, wordt zweet geabsorbeerd en zorgt het voor een koel effect.

5. Plakkerige speelkaarten

Na een avondje kaarten willen de speelkaarten nog al eens viezig worden. Gooi ze daarom in een plastic zak met een paar eetlepels talkpoeder en schud flink doorelkaar. Maak ze daarna schoon met wat keukenpapier.

6. Tegen mieren

Hoe houd je mieren uit de keuken? Door hun pad te blokkeren met talkpoeder! Ze zijn namelijk niet fan van de geur.

7. Vetvlekken

Geen stress over gemorste saladedressing op kleding. Dep op de olievlek wat talkpoeder om het vet te absorberen voordat je het gaat wassen.

8. Frisse schoonmaakhandschoenen

Ben je klaar met schoonmaken en gebruik je schoonmaakhandschoenen? Vul ze met wat talkpoeder. Het zorgt voor een frisse geur en de volgende keer glijden je handen er gemakkelijker in.

9. Piepende houten vloer

Heb je last van een houten vloer die piept? Strooi wat talkpoeder in de scheurtjes en je zult zien dat de stilte weer terugkeert.

10. Zanderige voeten

Vind je het ook altijd zo vervelend al dat zand onder je voeten na een dagje strand? Je veegt het zo van je voeten af als je ze eerst bestrooit met wat talkpoeder.

11. Volumineuze wimpers

Beautybloggers zweren bij talkpoeder. Na het aanbrengen van de eerste laag mascara brengen ze met een wattenstaafje een klein beetje talkpoeder aan op de wimpers, gevolgd door een tweede laag mascara. Het zorgt meteen voor meer volume.

12. Zweetvoeten

Last van zweetvoeten? Strooi wat talkpoeder in je schoenen. Vergeet ook je sokken niet. Ze zorgen ervoor dat je niet met een vieze geur – als je eenmaal de schoenen uittrekt – de woonkamer binnenloopt.

Heb jij ook een handige tip met talkpoeder?