Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo handig zijn haarspeldjes

Zo handig zijn haarspeldjes

Zo handig zijn haarspeldjes

Vandaag: tips over haarspeldjes! Waar kun je ze allemaal voor gebruiken en hoe voorkom je dat je voortdurend haarspeldjes kwijtraakt?

Nagellak

Maak kunstwerkjes op je nagels met het uiteinde van een schuifspeldje. De puntjes kun je dopen in een nagellakpotje en daarmee stippen op je nagels maken bijvoorbeeld. Een originele manicure!

Tandpasta

Is de tube tandpasta bijna op? Schuif om de tube een haarspeldje. Dit zorgt ervoor dat de laatste restjes tandpasta naar beneden worden geduwd.

Riem

Niets zo vervelend als een loshangend uiteinde van een riem die niet door een lusje kan, om op z’n plek te houden. Je kunt ’m vastknopen aan je riem met een touwtje of – nog beter – vastzetten aan je riem met een haarspeldje.

Chips

Vind je een haarspeldje achter het kussen van de bank? Handig, hiermee kun je de zak chips weer netjes mee dichtmaken zodat de chipjes vers en knapperig blijven.

Boek

Gebruik een haarspeld als boekenlegger. Schuif het speldje om de bladzijde (een aantal bladzijdes voor goede houvast), en sla je boek de volgende keer gemakkelijk open daar waar je gebleven was.

Geld

Veel flappen op zak of losse bonnetjes in je portemonnee? Hou je briefgeld of papiertjes goed bij elkaar met de hulp van een schuifspeld. Ook kun je briefgeld vastmaken aan de binnenkant van je beha met het speldje (als je zonder tas op stap gaat) of bevestigen aan een binnenzak in je tas.

Klok

Moet je de tijd op het klokje in de auto aanpassen? Haarspeldjes zijn ideaal voor dit soort kleine resetknoppen, waar een naald bijvoorbeeld te puntig is.

Kapsel

Blijven speldjes niet lang zitten in je haar? Spray ze dan eerst in met een beetje droogshampoo of haarlak. Zo blijven haarspeldjes langer op hun plek. Vooral handig voor vrouwen met stijl haar.

Bewaren

Een Tic Tac-doosje is perfect om haarspeldjes in te bewaren en overal mee naartoe te nemen. Je schudt er gemakkelijk eentje uit en je raakt ze niet meer voortdurend kwijt.

Heb jij nog een handige tip?

Lees ook: