Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo handig zijn citroenen

Zo handig zijn citroenen

Het hele huis aanpakken met een citroen? Doen! Citroenen zijn namelijk perfect om mee schoon te maken. Het verwijdert vuil en vet, maakt oppervlaktes en keukenapparatuur brandschoon, doodt bacteriën en maakt korte metten met vieze luchtjes. En, niet alleen goed voor het milieu, ook voor de portemonnee! Hier lees je wat je allemaal kunt schoonmaken met citroen.

Mierenparade

Wist je dat mieren niet van citroen houden en dus massaal weg marcheren als ze het ruiken? Smeer met een half citroentje plekken in waar je last hebt van mieren en ze maken rechtsomkeer!

Luchtverfrisser

Mixen: een kopje warm water, een kopje citroensap. Plaats dit goedje ergens in huis en vieze lucht verdwijnt snel. Ook handig voor op het toilet.

Allesreiniger

Meng opnieuw een kopje water en een kopje citroensap en giet deze in een plantenspray. Zo kun je sprayen op het aanrecht of in de badkamer, en schoonmaken maar!

Koelkast

Hangt er een vreemde geur in de koelkast? Ga eerst op zoek naar de boosdoener, gooi al dat over datum is weg en leg vervolgens een half citroentje in de koelkast. Weg is de onaangename geur!

Magnetron

Een snelle manier om je magnetron schoon te maken? Plaats twee halve citroenen in de magnetron en zet deze aan op de hoogste stand voor vijf minuten. De stoom weekt eenvoudig het vuil los, waarna je met een doekje alles kunt schoonvegen. Je magnetron is schoon en ruikt weer heerlijk fris!

Toilet

Meng een half kopje soda met een kopje citroensap.. et voilà! Een krachtige toiletreiniger.

Ramen en spiegels

Schrijf op: 4 eetlepels citroensap en een halve liter water. Gooi het samen in een emmer, doop je doekje in het mengsel en lappen maar! Voor blinkende ramen of een glanzende glazentafel.

Vaatwasser

Gooi een stukje citroen of een theelepel sap in je vaatwasser voor een blinkende vaat!

Groente- vlees en vis

Heb jij 3 verschillende kleuren snijplanken in huis, voor groente, vlees en vis? Citroenen helpen te desinfecteren en geuren te neutraliseren. Wrijf met een halve citroen in je (houten) snijplank. Laat dit ’s nachts intrekken en spoel het de volgende ochtend goed uit. Thats it.

Handen wassen

Al schrob en was je jouw handen nog zo goed, de geur van knoflook kan blijven hangen aan je vingers. Was je handen dan met een beetje citroensap, en de geur zal verdwijnen. Smeer tot slot de boel lekker in met een handcrème, want het droogt je handen een beetje uit.

Heb jij nog andere toepassingen voor het schoonmaken met citroen? 

 

 

Lees ook:

– Zo haal je zweetgeurtjes uit je sneakers!

– Tips voor een opgeruimde tuin

– Stof verwijderen met een pantykousje