Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo handig is aluminiumfolie!

Zo handig is aluminiumfolie!

Zo handig is aluminiumfolie!

We zijn het er allemaal over eens: aluminiumfolie is onmisbaar in de keukenkast. En nee, niet alleen omdat je er voedsel mee kunt verpakken. Folie heeft namelijk veel meer in z’n mars. Flair heeft 5 handige tips die je hierna nooit meer vergeet.

Eerste hulp bij verven

Moet er een paar dagen geverfd worden? Om er voor te zorgen dat je verfkwasten na gebruik zacht blijven, wikkel je ze in aluminiumfolie. Hierdoor hoef je de kwasten niet telkens uit te spoelen met spiritus. Daarnaast is aluminiumfolie ook een handig hulpje tijdens het schilderen. Je draait de folie bijvoorbeeld makkelijk om een deurknop heen. Het blijft perfect zitten en als de verf rondom is gedroogd, haal je het er makkelijk af.

Barbecueroosters

Een vies barbecue- of ovenrooster? Schakel de hulp in van aluminiumfolie. Maak er een prop van en je boent er het meest hardnekkige vuil eenvoudig mee af.

Ovengerechten

Soms worden ovengerechten aan de bovenkant te bruin. Dit voorkom je eenvoudig door de ovenschaal af te dekken met aluminiumfolie. Daarnaast houdt de folie je gerecht niet alleen warm, het gaart ook meer na.

Trechter

Door z’n materiaal kun je veel kanten op met aluminiumfolie. Moet je bijvoorbeeld iets overgieten, maak dan met de folie eenvoudig en snel een trechter. Te strak gerold? Knip het onderste puntje eraf.

Strijken

Aluminiumfolie reflecteert hitte, waardoor je ongewenste vouwen in kleding snel wegstrijkt.  Leg dus standaard een rol aluminiumfolie naast je strijkplank en brengt het aan onder de strijkhoes.

 

Lees ook: Welke kant van aluminiumfolie moet je gebruiken?