Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zó geniet je langer van je bloemen!

Zó geniet je langer van je bloemen!

Zó geniet je langer van je bloemen!

Word jij ook altijd zo blij van een vers boeket bloemen op tafel? Wij wel! Om te voorkomen dat ze snel gaan hangen, hebben we een paar tips waardoor je langer van je boeket geniet!

1. Uit de tocht

Tafeltjes, kastjes en planken zijn goede plekken voor een vaas met bloemen. Ook de tafel is een topplek, als die maar niet op de tocht staat. Tocht zorgt ervoor sneller verlies van het vocht, waardoor de bloemen eerder gaan hangen.

2. Niet de warm

Ook een te warme plek, zoals bij de verwarming, is funest voor je boeket bloemen. En al houden bloemen van licht, ook de volle zon is geen goed idee.

3. Schoon water

Bloemen die iedere dag schoon water krijgen, blijven het langst mooi. Let op: niet als de vaas vies is. Maak dus ook altijd de vaas waarin je de bloemen komen te staan grondig schoon.

4. Allergisch voor fruit

Om het even in mensentaal te verwoorden: bloemen zijn allergisch voor fruit. Een schaal met fruit verkort namelijk de levensduur van je boeket bloemen.

5. Snijbloemenvoeding

Van die zakjes snijbloemenvoeding, weet jij ook nooit of je er nou wel of niet iets mee moet doen? Het verlossende antwoord: ze helpen echt! Het houdt het water langer schoon én voedt de bloemen. lijn Meer weten over bloemen? Dan mag jij op woensdagavond niet Hollands Beste Bloemenstylist missen. In dit programma is Kees Tol op zoek naar de beste bloemenstylist van Nederland. In aflevering 3 staat alles in het teken van trouwen. Een bekende aanstaande bruid komt langs en zorgt voor de nodige stress in het atelier. Hollands Beste Bloemenstylist, woensdag 21.30 uur, SBS6