Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zó blijven je post-it notes plat!

Zó blijven je post-it notes plat!

Zó blijven je post-it notes plat!

We gebruiken ze eigenlijk voor heel veel dingen. In boekjes en tijdschriften maar bijvoorbeeld ook als boodschappenlijstje of berichtjes voor je huisgenoten.

Het vervelende is dat als je een sticky note ergens op plakt, de kans groot is dat deze niet optimaal blijft zitten. Dit omdat het papiertje omkrult en dus óf te weinig plakkracht heeft, óf gewoon van het item afwaait. Is er nou geen andere manier om dit te doen?

Jawel! Je moet even goed opletten hoe je het blaadje van de stapel haalt.

De verkeerde manier

Ook bekend als de conventionele manier. Je houdt het blokje in je hand en trekt het bovenste blaadje van beneden naar boven eraf. De plakrand zit bovenaan en het blaadje krult een beetje om.

De nieuwe manier


Let op! In plaats van vanaf onder naar boven te trekken (als de plakrand boven zit), trek je nu haaks op de plakrand het papiertje van de stapel. Let op de foto, de blauwe lijn geeft aan waar de lijmlaag zit. De rode pijl geeft de trekrichting aan.

Hoe komt dit?

Doordat je het blaadje lostrekt, zal het iets omkrullen. Dit gebeurt loodrecht op de trekrichting. Is de plakrand loodrecht op de trekrichting, dan zal het papier omkrullen. Als je het blaadje met de plakrichting mee trekt, zal het velletje vlak blijven.

We hebben het op de redactie getest en het werkt!

Waar post-its ook handig voor zijn: