Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo blijft je sportkleding langer fris!

Zo blijft je sportkleding langer fris!

Zo blijft je sportkleding langer fris!

Uiteraard geef jij je deze maand helemaal over aan je nieuwe fitte en gezonde levensstijl. Minder snoepen, minder drinken en vooral lekker veel sporten. Alleen jammer dat je maar twee sportkloffies hebt – zeker omdat je natuurlijk mínstens vier keer in de week gaat sporten.. 😉

Omdat je natuurlijk geen tijd (lees: geen zin) hebt om na elke sessie een wasje te draaien en omdat je wil dat die ene dure legging – waar je billen zo goed in uitkomen – extra lang mooi blijft, is het belangrijk om je kleding zo goed mogelijk te onderhouden. Hier lees je hoe je dat het beste kunt doen.

Sportbeha en shirt

Drie work-outs lang dezelfde sportbeha dragen is een vieze gewoonte waar elke vrouw zich – al dan niet op regelmatige basis – schuldig aan maakt. Maak er vanaf nu een gewoonte van je sporttop na elke work-out te wassen. Dat hoeft helemaal niet veel tijd te kosten – grondig afspoelen doet al heel veel. Afhankelijk van hoeveel je zweet, kan je zelfs gerust even met je beha onder de douche gaan staan. Laat ‘m vervolgens een nachtje drogen en je kunt er weer tegenaan. Het beste is gewoon aan de lucht, omdat de hitte de vezels/stretchyness van de stof aan kunnen passen.

giphy

Je sportshirt en legging kan je makkelijk even in een handwasje doen – of als je toch graag een wasje wil draaien, samen met de fijne was. Het is beter om geen wasverzachter te gebruiken en zeker niet te veel wasmiddel: dat past de stof aan.

Mensen zijn bang voor de geur van oud zweet, maar je kleding snel na het sporten even kort wassen, is vaak al voldoende om vieze geurtjes te verwijderen. Bij twijfel kan je je shirts ook laten weken in wat water met een paar druppels azijn – dan weet je zeker dat je niet stinkt. Dat geldt overigens niet voor de kleding die eerst een hele nacht in een sporttas heeft gezeten…

 

 

Lees ook: