Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs Zij | Zo ging het verder

Zij vs Zij | Zo ging het verder

Zij vs Zij | Zo ging het verder

In Flair 11 vertelden Madeleine en haar jongere zus Ellen in de rubriek Zij/Zij over hun relatie. Zij hebben een moeizame verhouding. Madeleine denkt dat Ellen het lievelingetje van hun ouders is. Dat probleem staat tussen hen in. Hoe kunnen ze hun band verbeteren? Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

zijzij1

Madeleine: “De psycholoog zei: vergeet je familie. Laat het maar lekker gaan. Kijken of dat oplucht. Als ik dan toch nog wat met ze wil, komt het vanuit mij. Ik begrijp wat ze bedoelt. Een nieuwe manier van denken kan lucht geven. Verder hoef ik van mijn familie geen erkenning te verwachten, dus kan ik die beter ergens anders zoeken. Hard maar waar.”

Ellen: “Ik kreeg het advies om de deur voor mijn zus open te houden. Misschien wel beter, anders krijg ik spijt. Meer kan ik niet doen. Me bemoeien met de kwestie tussen Madeleine en onze ouders is zinloos; ik moet proberen er afstand van te nemen. De psycholoog was het met me eens dat ik niet op eieren hoef te lopen. Dit alles maakt me enorm verdrietig en dat mag Madeleine best weten.”