Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs. Zij | Zo ging het verder

Zij vs. Zij | Zo ging het verder

Zij vs. Zij | Zo ging het verder

In Flair 4 vertelden de zussen Pien en Sam in de rubriek Zij/Zij over hun relatie. De zussen Pien en Sam zijn dol op elkaar. Ze hebben nog nooit een serieuze relatie gehad. Hun band laat weinig ruimte voor een man in hun leven. Als vrijgezel eindigen is geen leuk toekomstbeeld, maar ze willen elkaar ook niet loslaten. Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

zijzij

Pien: “Gun jezelf je leven, zei de psycholoog tegen me. Dat vind ik te gek! Wauw. Inderdaad zeg, ik ben happy zo, dus waarom zou ik dan een relatie en een kind moeten? Te veel vooruit kijken heeft geen zin, ook dat ben ik met de psycholoog eens. We zien wel. Dit haalt de druk van de ketel. Het is alsof ik ‘toestemming’ krijg om mijn leven op mijn manier te leiden. Sam heeft duidelijk andere plannen. Dat voelt heel raar.”

Sam: “Pien en ik kregen allebei te horen dat we niet zo stoer moeten doen. Durf je kwetsbaar op te stellen, is de boodschap. Verder moet ik gaan daten. Zo maak ik de meeste kans op een relatie – en daarmee op een kind. Ik moet er überhaupt over nadenken of ik wel een man wil, of eigenlijk alleen een baby. Een zaaddonor is ook een optie. Het lijkt erop dat Pien en ik nu verschillende kanten opgaan. Ik moet actie ondernemen om mijn dromen te realiseren. Zonder mijn zus! Dat zal ontzettend wennen zijn. En dan druk ik me nog voorzichtig uit.”